Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat alarma în toată lumea. Medicamentul pentru slăbit care poate fi fatal

S-a dat alarma în toată lumea. Medicamentul pentru slăbit care poate fi fatal

În prezent, lumea întreagă este cuprinsă de o alertă gravă cauzată de răspândirea unei variante contrafăcute a medicamentului Ozempic. Acest produs, inițial destinat tratamentului diabetului, a devenit subiectul unui fenomen alarmant.

Cu toate că mulți îl folosesc pentru a scădea în greutate, utilizarea acestei versiuni contrafăcute se dovedește a fi fatală. Efectele secundare dăunătoare, precum hipoglicemia, convulsiile, greața și balonarea, au fost resimțite de mai multe femei din Austria care au fost înșelate de această variantă periculoasă a medicamentului.

Alertă din cauza unui medicament contrafăcut

În cazuri extreme, utilizarea medicamentului contrafăcut poate duce chiar la deces. Cauza acestor efecte negative este simplă: produsul falsificat nu conține semaglutidă, substanța activă care ajută la scăderea concentrației de zahăr din sânge, ci conține insulină. Această substituție este deosebit de periculoasă pentru cei care nu suferă de diabet, deoarece poate afecta semnificativ nivelul glicemiei și poate duce la reacții imprevizibile în organism.

Pentru a evita această capcană, autoritățile din Viena au identificat câteva metode pentru a diferenția medicamentul original de varianta sa contrafăcută. Unul dintre semnele distinctive este culoarea produsului: cel fals are o nuanță albastră mai închisă decât originalul. De asemenea, acul folosit pentru injectarea medicamentului contrafăcut este cu 2 milimetri mai scurt decât cel al medicamentului original. Aceste indicii pot salva vieți și pot preveni utilizarea medicamentului periculos.

Medicamentul destinat diabeticilor, utilizat pentru slăbit

Deși Ozempic a fost inițial dezvoltat pentru a ajuta pacienții cu diabet, el a căpătat notorietate și popularitate în rândul celor care încearcă să slăbească. Acest fenomen s-a accentuat pe rețelele de socializare, unde mulți utilizatori au promovat medicamentul ca un ajutor esențial în eforturile lor de a pierde în greutate. Acești promotori entuziaști susțin că medicamentul reduce semnificativ apetitul, ceea ce îi ajută să își atingă obiectivele de slăbit. Nu doar că l-au folosit, dar au și făcut publică experiența lor, împărtășind videoclipuri în care se autoinjectează cu acest medicament pe platformele online.

Cu toate acestea, fenomenul de promovare a medicamentului Ozempic ca „soluție miraculoasă” pentru slăbit a dus la o explozie în vânzarea de medicamente contrafăcute. Acest lucru este extrem de periculos, deoarece utilizatorii pot cumpăra medicamente de pe internet sau de la surse necunoscute fără a ști dacă produsul este autentic sau contrafăcut. Această practică riscantă a pus în pericol viețile multor oameni care au căzut pradă tentației de a încerca un produs despre care au auzit doar lucruri bune pe rețelele de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: