Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat alarma la Spitalul Județean de Urgență din Buzău! Toți pacienții au fost evacuați

S-a dat alarma la Spitalul Județean de Urgență din Buzău! Toți pacienții au fost evacuați

Într-un eveniment alarmant, Spitalul Județean din Buzău a fost scena unei evacuări rapide, după ce o defecțiune la instalația de oxigen a generat temeri legate de o posibilă explozie.  Incidentul a avut loc vineri, când degajarea de fum în secția de primiri urgențe a declanșat alarme și a mobilizat resursele de urgență.

Inițial, pompierii din Buzău au fost alertați de un presupus incendiu la Spitalul Județean, ceea ce a declanșat o mobilizare imediată a echipajelor de intervenție. Cu toate acestea, s-a constatat că defecțiunea la instalația de oxigen a fost cauza degajării de fum, de unde și teama unei presupuse explozii.

Pacienții au fost evacuați de urgență

Situația a speriat deja pe toată lumea, motiv pentru care cadrele medicale au luat decizia de evacuare rapidă a pacienților, pentru a evita orice risc. Operațiunea de evacuare a implicat nu i-a implicat doar pe ei, ci și pacienții valizi care au oferit ajutorul lor în încercarea de a salva viețile celor afectați de incapacitatea de a se deplasa singuri. Pompierii și polițiștii au sosit la scurt timp pentru a sprijini eforturile de evacuare și de gestionare a situației.

ISU nu a întârziat să ofere declarații. Este vorba despre un număr total de 18 pacienți și doar 4 cadre medicale ce au avut nevoie de evacuare. Aceștia au confirmat prin declarațiile oferite că nu a fost vorba despre nimic mai mult decât o complicație apărută la instalația de oxigen. Cu toate acestea, nimeni nu s-a dat înapoi de la respectarea regulilor în cazul unui iminent incendiu.

„Se deplasează toate autospecialele disponibile la Detaşamentul de Pompieri Buzău. Au fost evacuaţi 18 pacienţi şi patru cadre medicale. Incendiul nu se confirmă. A fost vorba despre o defecţiune la o instalaţie de oxigen.”, transmite ISU.

Accidentul a închis o întreagă secție

Evacuarea a afectat funcționarea normală a Spitalului Județean, secția de primiri urgențe fiind parțial închisă până când defecțiunea va fi remediată.În același timp, personalul medical a trebuit să facă față unei provocări suplimentare, amenajând un centru de triaj temporar pentru a gestiona pacienții care continuau să necesite îngrijiri urgente.

Întreaga schimbare va fi necesară până în momentul în care spitalul primește confirmarea că orice posibil pericol a trecut. Cadrele medicale, dar și cei de la ISU, vor să se asigure că niciun pacient nu va fi pus în pericol din cauza defecțiunii la instalația de oxigen. Incidentul de la Spitalul Județean din Buzău subliniază importanța investițiilor în siguranța și întreținerea infrastructurii medicale. Este esențial ca astfel de defecțiuni să fie prevenite în viitor pentru a fi evitate astfel de situații îngrijorătoare.

„Mă gândeam ce s-a întâmplat în spitale din toată ţara – că se întâmplă minuni – şi era să se întâmple şi la Buzău. (…) A ieşit pe geam cineva a dat telefon la pompieri alarma şi am ieşit afară. Am luat pacientul în pielea goală şi am ieşit cu el în curte.”, sunt declarațiile oferite de medici pentru observatornews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: