Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat alerta în Parcul Cișmigiu din Capitală. Toți copiii care au atins „bobițele albastre” au ajuns la spital

S-a dat alerta în Parcul Cișmigiu din Capitală. Toți copiii care au atins „bobițele albastre” au ajuns la spital

Copiii care au atins bobițele albastre din Parcul Cișmigiu au ajuns la spital.

În ultima săptămână, Parcul Cișmigiu din inima Bucureștiului a devenit scena unui incident îngrijorător, după ce mai mulți copii au ajuns de urgență la spital. Aceștia au intrat în contact cu niște substanțe misterioase, sub formă de „boabe albastre”, răspândite pe aleile parcului de către autoritățile locale.

Această situație alarmantă a fost adusă la lumină când părinții îngrijorați au început să raporteze cazuri în care copiii lor, atrași de aspectul colorat și atrăgător al boabelor, le-au atins sau chiar ingerat. În urma acestor incidente, s-a declanșat un val de panică printre familiile care frecventează acest spațiu verde, considerat până acum un loc sigur pentru recreere și joacă.

Ce semnifică „boabele albastre”

După ce numeroși copii au fost duși la spitalele din capitală, medicii au identificat substanțele ca fiind toxice, indiferent de natura lor – îngrășăminte sau otravă pentru rozătoare. Reprezentanții companiei responsabile de întreținerea parcului au clarificat ulterior că aceste boabe albastre sunt, de fapt, îngrășăminte chimice destinate nutriției arborilor din parc.

Medicii au emis un avertisment sever, îndemnând părinții să fie extrem de atenți la obiectele cu care copiii vin în contact în timpul jocului în parc. În cazul în care copiii ingerează sau chiar ating astfel de substanțe, este crucial să fie duși de urgență la spital pentru a primi tratamentul necesar.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Incidentul a stârnit întrebări serioase cu privire la măsurile de securitate și sanitație din parcurile administrate de Primăria Capitalei. Părinții afectați și opinia publică așteaptă clarificări și acțiuni concrete pentru a asigura că astfel de incidente nu se vor repeta în viitor.

Pericolul din Parcul Cișmigiu reprezintă un semnal de alarmă pentru toate părțile implicate – de la autorități la părinți și responsabili ai spațiilor publice. Este esențial să se acorde o atenție sporită siguranței și sănătății copiilor în astfel de spații, pentru a evita incidente similare care pot avea consecințe grave asupra sănătății lor. În final, cooperarea dintre toți actorii societății este cheia pentru a menține parcurile orașului locuri sigure și plăcute pentru cei mici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: