Redactia.ro
Home » Știri » Primăria din România care vrea să alunge ciorile dintr-un parc cu păsări de pradă. Viceprimarul: „Murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă”

Primăria din România care vrea să alunge ciorile dintr-un parc cu păsări de pradă. Viceprimarul: „Murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă”

Primăria din România care vrea să alunge ciorile dintr-un parc cu păsări de pradă. Autoritățile spun că fac prea multă mizerie

O primărie din România a adus păsări de pradă care să sperie și să alunge ciorile dintr-un parc. Autoritățile spun că mizeria e prea mare din cauza ciorilor, că murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, printre altele. Iată detalii și ce spun localnicii, dacă sunt de acord sau nu cu această idee, mai ales că acum nici nu prea mai sunt ciori.

Primăria din România care vrea să alunge ciorile dintr-un parc cu păsări de pradă. Viceprimarul: „Murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă”

Centrul Bucureștiului este survolat de păsări răpitoare antrenate pentru izgonirea ciorilor. Practic, păsările care fac mizerie în Parcul Cișmigiu ar putea fi alungate cu păsări de pradă, special antrenate în acest scop, a anunţat pe Facebook viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu.

Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat.
După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc.
În cadrul studiului Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi, proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental.
Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop. Astfel, zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu.
Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă.
Foto: Horia Tomescu / Facebook
Foto: Facebook / Horia Tomescu

Cât de eficientă este ideea? Rămâne de văzut. Unii sunt încântați, alții nu.

„Stolul de ciori care venea a plecat de saptamana trecuta deja, asta fac in fiecare an la sfarsit de octombrie, inceput de noiembrie. Nu stiu pe ce testați dvs eficiența metodelor”, a comentat o persoană la postarea viceprimarului de pe Facebook. „Ar fi un vis împlinit. Doar că ele iarna oricum nu vin. Ar trebui testată metoda la primavară. Cei din jurul parcului știu mai bine această periodicitate”, a mai scris altcineva.

„Sigur că da! Măriți aparatul bugetar cu câteva zeci de răpitori! Cred că le dați și pensie specială acestor prădători. 😅🦅🦅🦅”, a mai spus cineva.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: