Redactia.ro
Home » Știri » S-a închis tot în acest oraș din România! Alte 4 localități în același scenariu

S-a închis tot în acest oraș din România! Alte 4 localități în același scenariu

S-a închis tot din acest oraș din România!

Pandemia de coronavirus pare că nu se va termina prea curând. Astfel, din cauza numărului mare de coronavirus raportat în ultimele zile, autoritățile au băgat în carantină mai multe activități din Sălaj. Autorităție au decis ca mai multe localități din județ să-și suspende activitățile ce au legătură cu publicul a operatorilor economici.

S-a închis tot în acest oraș din România! Alte 4 localități în același scenariu

Autoritățile au decis ca barurile, restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri din Zalău, Hereclean, Carastelec și Bănișor să fie suspendate începând de astăzi. Această hotărâre a fost luată după ce au fost raportate multe cazuri noi de coronavirus. Conform unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie încă de vineri, pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ.

Totodată, vineri a fost redus și programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care se ocupă cu preparea, comercializarea și consum al produselor alimentare și/băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor. Astfel, decizia prevede ca începând de luni, 12 octombrie toate activităție cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitățile enumerate mai sus, se vor suspenda în localitățile din Hereclean, Zalău, Carastelec și Bănișor.

Tot de luni, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor este permisă doar pentru clienții cazați în incintă. Vor fi permise comercializare și consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice. Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, cu participarea a maximum 50 de persoane în interior și maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea păstrării distanțării sociale.

1.110 persoane infectate cu coronavirus în Sălaj

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în Sălaj s-au înregistrat 53 de cazuri noi în ultimele 24 ore, în tot județul fiind 1.100 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 593 de persoane infectate au fost declarate vindecate de la începutul pandemiei.

La momentul actual, 481 de persoane sunt pozitive, dintre care 137 sunt spitalizate, iar 344 au rezultat pozitiv și se află al domiciliu, după ce au declarat că se vor izola la domiciliu, fiind monitorizare de medicul de familie. În total, 36 de persoane infectate cu SARS COV-2 au murit în Sălaj.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: