Redactia.ro
Home » Știri » S-a mai stins o stea a fotbalului românesc! A murit Dorel Zamfir din „Generația Cangurilor”, fostul mijlocaș de la Dinamo, Steaua și FC Argeș

S-a mai stins o stea a fotbalului românesc! A murit Dorel Zamfir din „Generația Cangurilor”, fostul mijlocaș de la Dinamo, Steaua și FC Argeș

S-a mai stins o stea a fotbalului românesc! A murit Dorel Zamfir din „Generația Cangurilor”, fostul mijlocaș de la Dinamo, Steaua și FC Argeș. Iată detaliile!

 Dorel Zamfir, fostul fotbalist de la Dinamo, Steaua și FC Argeș, a murit la vârsta de 62 de ani

Familia lui Dorel Zamfir anunță cu regret trecerea sa în neființă la vârsta de 62 de ani. Zamfir, cunoscut pentru cariera sa în fotbalul românesc, a evoluat pentru echipe precum Dinamo, Steaua și FC Argeș. El a fost parte din celebra „Generația Cangurilor”, care a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Juniori din 1981.

Născut în Vișeu de Sus, Dorel Zamfir și-a început cariera de fotbalist la FC Constanța, debutând la echipa de seniori la doar 15 ani, 8 luni și 16 zile. A fost promovat în grupa de juniori sub îndrumarea fostului antrenor Iosif Bukkosi, recunoscut pentru descoperirea talentului lui Hagi.

Ulterior, Zamfir a trecut la Dinamo, pentru care a jucat între 1980 și 1982. După o scurtă perioadă la Steaua, el a ajuns la FC Argeș, unde și-a petrecut șase ani din cariera sa, între 1983 și 1989.

Un moment notabil din cariera sa a avut loc în 1981, la Campionatul Mondial Under-20 din Australia, când Dorel Zamfir a înscris golul României în remiza cu Brazilia, scorul final fiind 1-1.

Anunțul tragic despre moartea lui Dorel Zamfir a fost făcut de familie în această dimineață:

„După ce și-a serbat ziua, a plecat lăsându-le îndurerate și cu multe lacrimi pe soția, mama și fiica sa. Să-i fie drumul lin și să fie iertat de bunul Dumnezeu! Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 13:00, la cimitirul Reînvierea din București!”, au anunțat rudele fostului fotbalist, relatează gsp.ro.

Dorel Zamfir, parte din „Generația Cangurilor”

Dorel Zamfir a fost un membru valoros al naționalei U20 a României, alături de nume sonore precum Rednic, Andone, Gabi Balint și Romulus Gabor. Echipa lor a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Juniori din 1981, cunoscută sub numele de „Generația Cangurilor”.

Cine a jucat la Campionatul Mondial de Juniori din 1981

La Campionatul Mondial de Juniori din 1981, echipa națională a României sub 20 de ani, cunoscută sub numele de „Generația Cangurilor”, a inclus jucători notabili precum:

A. Eduard, Balaur (Argeș), C. Ilie, Bolba (Tg. Mureș), Andone, Rednic, Gabor (Corvinul), D. Zamfir (Dinamo), Hanghiuc (Galați), Lasconi (Jiul), M. Matei (Olt), Gârjoabă (Progresul), Viscreanu, Fâșic (Bacău), Balint, Sertov (Steaua), Lovaș, Vușcan (UTA).

Acești jucători au făcut parte din echipa care a obținut medalia de bronz la acest turneu și au continuat să aibă cariere de succes în fotbalul românesc și internațional.

Din păcate, în ultimii ani, am pierdut și alți membri ai „Generației Cangurilor”: Mircea Bolba, Decebal Balaur, Stere Sertov și Constantin Gîrjoabă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: