Redactia.ro
Home » Știri » S-a zguduit pământul în Vrancea! Ce magnitudine a avut cutremurul de vineri seară

S-a zguduit pământul în Vrancea! Ce magnitudine a avut cutremurul de vineri seară

S-a zguduit pământul în Vrancea! Ce magnitudine a avut cutremurul de vineri seară

S-a zguduit pământul în Vrancea! Iată ce magnitudine a avut cutremurul de vineri seară!

S-a zguduit pământul în Vrancea

Un nou cutremur a marcat regiunea Vrancea în seara zilei de vineri, 08 Martie 2024, la ora 18:48:06, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut o magnitudine de 3.1 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime considerabilă, de 111.2 km.

Ce magnitudine a avut cutremurul de vineri seară

  • Magnitudine și adâncime: Cutremurul a avut o magnitudine de 3.1 pe scara Richter și s-a resimțit la o adâncime de 111.2 km sub suprafața terestră.
  • Localizare: Epicentrul seismului a fost localizat în Zona Seismică Vrancea, în apropierea mai multor orașe, cum ar fi Focșani (27 km NV), Buzău (74 km N), Barlad (77 km SV), Bacău (83 km S), Sfântu-Gheorghe (84 km E), și Brașov (99 km E), conform informațiilor furnizate de INFP.

Această mișcare tectonică se încadrează într-o serie de cutremure înregistrate în România în ultima perioadă. De la începutul lunii martie, țara a fost martora a cinci cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2.5 și 3.9 pe scara Richter. Cel mai semnificativ seism din acest an a avut loc în județul Vrancea, în data de 15 ianuarie 2024, cu o magnitudine de 4.3 și la o adâncime de 74 km.

De asemenea, anul precedent a fost marcat de un cutremur cu o magnitudine de 5.7, înregistrat în județul Gorj în data de 14 februarie, la o adâncime de 6.3 km, subliniind vulnerabilitatea seismică a regiunii.

Cutremurele sunt fenomene naturale cu care România se confruntă periodic, având în vedere activitatea seismică intensă din regiunea Vrancea. În fața acestor evenimente, este esențială pregătirea și conștientizarea riscurilor asociate, precum și adoptarea măsurilor adecvate de prevenție și siguranță în comunități pentru minimizarea efectelor negative. Fiți pregătiți și informați pentru a face față acestor situații neprevăzute.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: