Redactia.ro
Home » Monden » S-au împlinit trei ani de la moartea Florinei Cercel. Cunoscuta actriță s-a luptat mult timp cu o boală gravă

S-au împlinit trei ani de la moartea Florinei Cercel. Cunoscuta actriță s-a luptat mult timp cu o boală gravă

GALERIE FOTO (3)

S-au împlinit trei ani de la moartea Florinei Cercel. Cunoscuta actriță s-a luptat mult timp cu o boală gravă, care i-a luat viața. Florina Cercel este un nume mare în lumea cinematografiei și a teatrului românesc.

Cine a fost Florina Cercel

Florina Cercel a fost una dintre cele mai cunoscute actrițe pe care România le-a avut. Aceasta a fost foarte iubită și apreciată de public, mai ales după rolul ”Spaniei” din Inimă de Țigan. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea și Victor Moldovan. A jucat ca actriță pe scenele următoarelor instituții: Teatrul Dramatic de Stat din Galați (1964-1965), Teatrul Național din Timișoara (1965-1973) și Teatrul Național din București (din 1972). A fost căsătorită timp de 7 ani cu medicul Ioan Perian Liviu.

Publicul a iubit-o foarte mult și a urmărit-o atât pe micile ecrane, cât și pe scenele mari ale teatrelor. Aceasta s-a stins din viață, acum trei ani, lăsând în urma ei multă durere printre cei care au avut onoarea s-o cunoască.

Ion Caramitru, directorul Teatrului Național spunea că: Discreția cu care s-a retras pe patul de suferință e unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care îl poate face un om cu decență, când se apropie de sfârșit. A avut nevoie de a fi ea însăși în lupta dusă cu o boală foarte rea, dură și care a consumat-o în ultimele luni cu o viteză cosmică. A jucat până în ultimul moment. Țuca, cum îi spuneam noi, a fost o actriță prolifică, cu o arie vastă de roluri, iar ultimul ei rol pe scena TNB a fost într-o piesă montată de mine: „Dumnezeu se îmbracă de la second hand”. Am primit un telefon la un moment dat, când era programat spectacolul, s-o mai păsuiesc, că nu se simte bine. Discret, m-am interesat de starea ei și, la rugămintea ei, am păstrat discreția.

Florina Cercel a murit de cancer pulmonar

Cunoscuta actriță a fost răpusă de o boală grea, care a măcinat-o de-a lungul timpului. Aceasta suferea de cancer pulmonar. „Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriță Florina Cercel. După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, «Țuca» ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică. Vom reveni cu amănunte despre ceremonia funerară. Dumnezeu să o aibă în paza Sa! Rămas bun, Florina Cercel!„, anunța TNB, la scurt timp după ce actrița a murit.

Actriţa Florina Cercel a fost înmormântată joi, la ora 13,00, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu.Înainte să fie condusă pe ultimul drum, sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost depus în foaierul Sălii Mari a Naţionalului bucureştean, pentru ca toţi cei care au îndrăgit-o să poată să îşi ia rămas bun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: