Redactia.ro
Home » Știri » Salarii IT 2020 România. Câți bani poți câștiga ca IT-ist în România

Salarii IT 2020 România. Câți bani poți câștiga ca IT-ist în România

GALERIE FOTO (2) Salarii IT 2020 România. Câți bani poți câștiga ca IT-ist în România

Salarii IT 2020 România. Câți bani poți câștiga ca IT-ist în România. Potrivit unui studiu Global Knowledge, salariul mediu al unui IT-si român este de 2.844 de dolari.

Salarii IT 2020 România. Câți bani poți câștiga ca IT-ist în România

Conform unui studiu făcut de Global Knowledge, un angajat român în domeniul IT are salariul mediu de 2.844 de dolari. România stă destul de slab la capitolul IT, chiar dacă acest domeniu a crescut considerabil în ultimii ani în țară. Bloggerul Radu Dumitru a publicat câteva statistici care arată la ce nivel se află salariul mediu al unui IT-ist în România.

Potrivit acestuia, salariul mediu anual în România este de 34.006 de dolari, iar salariul mediu mondial este de 89.732 USD. Pentru începători, salariul mediu este de aproape 815 euro, ceea ce însemană că este cu 20% mai mic decât în Croația unde IT-știi câștigă 990 euro.

Salariile în IT din România atrag foarte multe persoane persoane, însă diferența unde se lucrează, tehnologia și experiența în domeniu.

Salariile programatorilor în România

Salariile și beneficiile sunt cele mai importante motive pentru care domeniul IT a intrat, în ultimii ani pe primele locuri în topul celor care strâng cel mai mare număr de aplicări din partea candidaților.

Potrivit unui studiu Paylab făcut în anul 2019, în prima jumătate a anului, pe ejobs.ro, au fost înregistrate 500.000 de aplicări pentru joburile din IT. De exemplu, în București într-o firmă cu peste 50 de angajați, un programator junior poate câștiga un salariu de 800 de euro pe lună.

Într-o companie mare, un programator junior poate primi suma de 1.000 de euro.Dar salariul unui It-ist poate crește foarte repede pentru că și tehnologia avansează cu pași repezi. Persoanele dispuse să învețe și să devină membri ai unei echipe IT pot ajunge în maximum 5 ani la 1.500 de euro pe lună.

Cei care doresc să aibă un job în domeniul IT, trebuie să știe că pe lângă cunștințele NET, trebuie să aibă cunoștințe OOP, SQL, HTML,CSS, Java Script. De asemenea, abilitățile soft contează foarte mult, precum atitudinea pozitivă și entuziasmul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: