Redactia.ro
Home » Știri » Șapte restaurante dintr-un mare mall din București, închise pentru grave nereguli

Șapte restaurante dintr-un mare mall din București, închise pentru grave nereguli

Șapte restaurante dintr-un mare mall din București, închise pentru grave nereguli

Șapte restaurante fast-food au fost închise într-un mare mall din București, după ce s-au găsit aproape 500 de kilograme de alimente expirate și multă mâncare ținută la căldură.

Șapte restaurante dintr-un mare mall din București, închise pentru grave nereguli

Aproximativ 500 de kilograme de alimente expirate și mâncare ținută la temperatură caldă, au fost găsite în mai multe restaurante gast-food din mall-ul Sun Plaza București.

Inspectorii de la. Protecția. Consumatorului. au desfășurat 13 controale încheiate cu 17 sancțiuni în valoare de 200 de mii de lei. Potrivit DIGI24, s-au închis temporar șapte restaurante.

Muncitorii au lucrat aproximativ o noapte întreagă pentru a remedia lucruile, iar șase localuri au primit din nou drept de funcționare. În schimb, patronii, au fost avertizați că la următoarea problemă găsită, vor exista sancțiuni mult mai dure. ANPC au restras definitic de la comercializare cantitaea de 490,195 kg și 28.5 litri de produse alimentare, toate în valaore de 15,511,5 lei.

Alimentele erau expirate

Alimentele scoase aveau termenul de valabilitate expirat, materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte elementele de identificare. De asemenea, nu erau respectată temperatura de păstrare și depozitarea de către producător și hotele murdare cu urme de grăsime aresă. În urma controlului făcut de. ANPC, șapte restaurante au fost închise până la remedierea problemelor.

Vineri noaptea, șase dintre restaurante au reușit să remedieze abaterile, lucrătorii muncind toată noaptea pentru a îndrepta lucrurile.

Cred că, mai important decât sancționarea dura a celor cu abateri, este determinarea acestora să se întoarcă pe piață într-o formă corectă față de consumatori și. Bineînțeles, lege! Comercianții trebuie să pună pe piață numai produse și servicii sigure. Oferind locuri de muncă, flux de materii prime alese cu grijă și respect față de cei care le asigura venituri. Retransmitem un mesaj ferm: Nu vom face niciun rabat de la exigențe. Dar suntem gata să încurajăm abordarea corectă!”, declară Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Citeste si:Un șofer a fugit de la fața accidentului după ce s-a izbit cu mașina într-un copac

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: