Redactia.ro
Home » Știri » Sărbătoare ortodoxă 10 iunie 2019. Ce sărbătoresc astăzi creștinii?

Sărbătoare ortodoxă 10 iunie 2019. Ce sărbătoresc astăzi creștinii?

Sărbătoare ortodocsă 10 iunie 2019. Ce sărbătoresc astăzi creștinii?

Sărbătoare ortodocsă 10 iunie 2019. Astăzi creștinii ortodocși prăznuiesc pe Sf. Mc. Alexandru şi Antonina; Sf. Sfinţit Mc. Timotei, episcopul Prusei.

Sărbătoare ortodocsă 10 iunie 2019. Ce sărbătoresc astăzi creștinii?

Ortodocse
Sf. Mc. Alexandru şi Antonina; Sf. Sfinţit Mc. Timotei, episcopul Prusei

Greco-catolice
Sf. m. Alexandru şi Antonin; Sf. ep. m. Timotei

Romano-catolice
Sf. Fc. Maria, Maica Bisericii; Ff. Ioan Dominici, călug; Diana, fc.

Sfinţii Mucenici Alexandru şi Antonina sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox la 10 iunie.

Ce sărbătoresc astăzi creștinii?

Aceștia au trăit în timpul domniei împăraților Diocleţian şi Maximian (286-305).

Antonia Trăia după legile creștin-ortodoxe. Ea a fost dusă la judecată pentru că nimeni nu reușea s-o convingă să-și lepede credința în Dumnezeu. După ce a fost supusă la multe chinuri, Antonia a fost dusă într-o casă de toleranță, pentru a fi necinstită.

Citește și: Izvorul Tămăduirii 2019. Obiceiuri și Tradiții

După o lungă perioadă de timp petrecută acolo, ea a fost salvată din acest loc de un tânăr pe nume Alexandru. Tânărul a fost îndemnat de îngerul Domnului să meargă în această casă și s-o salveze pe Antonia de chin. Alexandru a mers în acea clădire sub pretextul viciului și a scos-o pe furiș afară, acoperindu-i capul cu haina lui.

Sărbătoare ortodocsă 10 iunie 2019. Ce sărbătoresc astăzi creștinii?

În cele din urmă amândoi au ajuns la judecată în fața prigonitorilor. După tortura pe care au suferit-o, mâinile le-au fost tăiate, apoi au fost arși într-o groapă cu lemne și smoală.

Sf. Sfinţit Mc. Timotei, episcopul Prusei

Sf. Sfinţit Mc. Timotei, episcopul Prusei avea darul facerii de minuni. Datorită credinței sale nemărginite Sfântul Timotei a reușit ca rostindo rugăciune să scape o întreagă comunitate de un balaur care omora animalele și oamenii. El a înviat și pe împăratul din acele timpuri, pe nume Areta. Acesta suferea de o boală foarte grea. Sf. Sfinţit Mc. Timotei i-a salvat acestuia sufletul chiar în momentul în care se afla la porțile iadului.

Tot Sf. Timotei a readus la viață și a întors cu fața spre credință o împărăteasă care era grav bolnavă. Sfântul a salvat-o pe aceasta de la întunericul închinării la idoli și i-a arătat calea către Dumnezeu.

El a reușit să tâmăduiască foarte mulți oameni bolnavi și să salveze sufletele necredincioșilor, aducându-i pe calea cea dreaptă a credinței în Dumnezeu.

Sărbătoare ortodocsă 10 iunie 2019. Ce sărbătoresc astăzi creștinii?

Odată cu urcarea pe tron a împăratului Iulian Paravatul a început prigonirea creștinilor. Atunci Sf. Timotei a încercat din răsputeri să propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu. Aflând despre el, păgânul Iulian, a poruncit să fie prins și aruncat în temniță. Chiar și în timp ce era prizonier, oamenii veneau la el să-i învețe despre Dumnezeu. Împăratul a aflat despre acest lucru și a poruncit să i se taie capul.

Citește și: Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ce să nu faci azi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini