Redactia.ro
Home » Stil de viață » Sarea, trucul perfect pentru gospodărie! Ce beneficii are sarea de bucătărie

Sarea, trucul perfect pentru gospodărie! Ce beneficii are sarea de bucătărie

Nu te așteptai la asta! Deși o folosești tot timpul pentru a-i da gust mâncării, se pare că sarea de bucătărie are mai multe beneficii. Iată câteva trucuri mai puţin obişnuite în care sarea joacă cel mai important rol şi care te vor ajuta atunci când nimic pare că nu mai funcţionează.

Sarea, trucul perfect pentru gospodărie! Ce beneficii are sarea de bucătărie

Împrospătează respirația! Clătirile cu apă sărată vor distruge bacteriile. Acest truc igienizează cavitatea bucală fără fluor sau adaosuri de zahăr. Dar, aveţi grijă! Nu înlocuieşte spălatul pe dinţi!

Elimină mirosul urât din încălțăminte! Ştiaţi de metoda împrospătării încălţămintei în congelator? Dacă totuşi nu vreţi ca adidaşii să stea alături de produsele din congelator, încercaţi acest truc simplu cu sare: în fiecare seară, presăraţi puţină sare în încălţăminte.

Curăță vasul de toaletă! Vi s-a înfundat vasul de toaletă? Uitaţi ce e de făcut: amestecaţi o jumătate de cană de sare grunjoasă cu o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu şi turnaţi amestecul în vasul de toaletă împreună cu 6 pahare de apă clocotită. Lăsaţi soluţia să acţioneze timp de câteva ore, pentru a slăbi înfundarea, înainte să utilizaţi pompa.

Face hainele mai moi! Dacă noua pereche de blugi este un pic aspră, soluţia cea mai la îndemână este să o înmuiaţi cu sare. Puneţi blugii în soluţia formată din apă şi un pahar de sare grunjoasă. Aveţi grijă ca pantalonii să fie acoperiţi bine. Lăsaţi-i să stea timp de 2-3 ore, spălaţi-i şi uscaţi-i. Dacă preferaţi să folosiţi maşina de spălat, atunci adăugaţi ½ de ceaşcă de sare în detergent.

Sarea, trucul perfect pentru gospodărie! Ce beneficii are sarea de bucătărie

Răcește rapid orice băutură! Aţi fost la market şi nu aţi găsit băutură rece? Nimic mai simplu! O puteţi răci mai repede folosindu-vă de sare. Adăugaţi soluţie de sare (1/2 de ceaşcă de sare şi 2 ceşti de apă) în gheaţă. Amestecul de sare, apă şi gheaţă, în proporţii corecte, creează o soluţie, care este mult sub punctul de îngheţ al apei. Vă va răci băuturile într-un timp record.

Îngrășământ pentru plante! Sarea de mare este bogată în minerale (sodiu, fier, calciu, magneziu şi potasiu), ceea ce o face un îngrăşământ ideal pentru grădina dumneavoastră. Amestecaţi o linguriţă de sare cu un litru de apă şi adăugaţi soluţia în pulverizatorul de grădină. Repetaţi procedura la fiecare 1-2 săptămâni în timpul sezonului vegetativ.

Îndepărtează buruienile! Puteţi scăpa mai uşor de buruienile din grădină tot cu ajutorul sării. Faceţi o soluţie după următoarele instrucţiuni: aduceţi până la fierbere cantitatea de 2 pahare de apă în care aţi pus un pahar de sare grunjoasă. După ce se răceşte, turnaţi soluţia în pulverizatorul de grădină sau pur şi simplu direct pe buruieni. Aveţi grijă să nu atingeţi şi alte plante, pentru că sarea le va distruge!

Calmează durerea după înțepături de insecte! În cazul în care aţi fost înţepat de albină, puteţi reduce inflamarea şi durerea, umezind zona înţepăturii şi acoperind-o cu sare. Dacă aţi fost înţepat de ţânţari şi ploşniţe, înmuiaţi zona pentru 5-10 minute în apă cu sare. În cazul iederei otrăvitoare, puneţi apă caldă cu sare şi se va reduce mâncărimea.

Sarea, trucul perfect pentru gospodărie! Ce beneficii are sarea de bucătărie

Curăță arsura de pe aragaz! Este inevitabil ca atunci când gătiţi să nu se verse ceva pe aragaz. Ca să nu se întărească şi să se transforme în murdărie greu de îndepărtat, presăraţi puţină sare peste ceea ce s-a vărsat, cât are consistenţă lichidă. După ce plita se va răci, veţi putea să îndepărtaţi totul cu o cârpă.

Îndepărtează petele de grăsime! Petele arse de grăsime de pe vasele de bucătărie sunt cele mai dificile. Sarea vă va ajuta şi în această situaţie: presăraţi-o direct pe vas sau adăugaţi un sfert de pahar de sare în chiuveta unde stau vasele la înmuiat, lăsaţi să acţioneze aproximativ 30 de minute, apoi spălaţi-le.

Îndepărtează petele de ceai și cafea! Eliminaţi petele neplăcute de ceai şi cafea presărând sare pe un burete şi frecând zona respectivă. Acest truc funcţionează şi în cazul vaselor de sticlă murdare de ruj.

Prelungește viața măturilor! Puteţi dubla viaţa unei mături dacă atunci când o cumpăraţi îi umeziţi perii într-o găleată cu apă fierbinte cu sare. Ţineţi timp de 30 de minute mătura sintetică sau vegetală într-o soluţie din o jumătate de cană de sare amestecată cu un litru de apă. Lăsaţi-o să se usuce complet înainte să o folosiţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: