Redactia.ro
Home » Știri » Șase semne care pot prevesti un cutremur. Un expert susține că un seism mare poate fi prevăzut cu 24 de ore înainte de a se produce

Șase semne care pot prevesti un cutremur. Un expert susține că un seism mare poate fi prevăzut cu 24 de ore înainte de a se produce

Șase semne care pot prevesti un cutremur. Un expert susține că un seism mare poate fi prevăzut cu 24 de ore înainte de a se produce

Iată șase semne care pot prevesti un cutremur. Un expert susține că un seism mare poate fi prevăzut cu 24 de ore înainte de a se produce. Iată care e opinia specialistului, expert în geofizică.

Șase semne care pot prevesti un cutremur. Un expert susține că un seism mare poate fi prevăzut cu 24 de ore înainte de a se produce

Generalul în rezervă Emil Străinu, expert în geofizică, a emis mai multe ipoteze cu privire la cataclismele naturale și susține că un cutremur mare poate fi prevestit cu 24 de ore înainte de a se produce. Mai bine de 30 de ani de studii au dus la aceste concluzii.

„Există șase semne, care sunt evidente, pentru fiecare dintre noi, cei șase indicatori care pot prevesti un cutremur ar putea fi observați de orice persoană, chiar cu ochiul liber”.

„Indiciile încep a fi vizibile cu 24 de ore înainte de cutremur, atunci când energia este la nivelul maxim de acumulare în sol, în placa tectonică. Atunci când este la nivel maxim, acţionează şi asupra mediului de deasupra”, a mai spus acesta, pentru ziarul Ring.

Indicatori ai cutremurelor:

  • norii paraleli
  • apa din fântâni
  • comportamentul animalelor de companie
  • comportamentul animalelor de pământ
  • paraziții electrici
  • descărcări electrice

Nori paraleli. „Aceşti nori în formă de panglică reprezintă materializarea schimbului energetic între Pământ şi atmosferă, care precede descărcarea de energie seismică”, a explicat Emil Străinu.

Apa din fântâni. Un alt semn constă în modificarea nivelului apei din fântâni. Se pare că înainte de producerea unui seism, scade sau creşte foarte mult. Totodată, apa îşi schimbă culoarea, dar şi gustul, iar cei care se uită în fântână au senzaţia că „apa ar fierbe”.

Comportamentul animalelor de companie. Comportamentul neobișnuit al animalelor de companie poate fi, de asemenea, un indicator. „Câinii şi pisicile devin nervoşi şi vor să iasă din casă”, susține expertul, găinile nu mai fac ouă, iar iepurii refuză hrana și se lovesc de gratiile cuștilor, în încercarea de a evada.

,,Animalele nu prezic cutremurele, nu au un talent special în acest sens. Ele doar reacționează la schimbările care au loc în mediul lor de viață. Doar simțurile lor mai ascuțite decât ale noastre le fac sa perceapă extraordinar de ușor aceste schimbări. Animalele aud sunete de înaltă frecvență pe care noi nu le auzim, sesizează schimbări de miros, de gust, sau sunt capabile sa simtă vibrațiile (pești, reptile), modificări ale presiunii atmosferice”, a mai spus expertul, potrivit unica.md.

Comportamentul animalelor de pământ. Șerpii ar putea, de asemenea, să ofere o predicție asupra unui dezastru natural. Înainte cu câteva săptămâni de a se produce un seism, modificările care au loc în mediul lor (vibrații, creșterea temperaturii, percepția undelor electrice) le fac pe reptile să iasă din ascunzători si să se strângă laolaltă în spatii deschise, ca să stea departe de eventuale pericole. La fel și șoarecii. Cu câteva săptămâni înainte de cutremur, ei ar fi capabili sa audă sunete de înalta frecventa (produse de mișcarea plăcilor tectonice), așa că fug in spatii deschise, în încercarea de a-si salva viața.

Paraziții electrici reprezintă un alt semn al producerii unui seism. Mai mult, în zona ce urmează a fi lovită de cutremur se constată creșterea paraziților electrici la recepțiile de telefonie mobilă, televiziune şi radio.

Descărcări electrice. În zona seismică, pe cer, se poate observa apariția unor lumini sau descărcări electrice care sunt date de scăpările energetice ale scoarței terestre spre atmosferă, a relatat Libertatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: