Redactia.ro
Home » Știri » Sateliții au înregistrat temperaturile celui mai fierbinte loc de pe Pământ. Unde au indicat termometrele cele mai înalte valori din ultimii ani

Sateliții au înregistrat temperaturile celui mai fierbinte loc de pe Pământ. Unde au indicat termometrele cele mai înalte valori din ultimii ani

Sateliții au înregistrat temperaturile celui mai fierbinte loc de pe Pământ. Unde au indicat termometrele cele mai înalte valori în ultimii ani

Cel mai călduros loc de pe Pământ și nedetronat până în prezent este considerat orașul El Azizia din Libia. O stație meteo a înregistrat o temperatură extrem de ridicată și incompatibilă cu traiul uman.

Temperaturile pot fi măsurate și din satelit iar un studiu al cercetătorilor demonstrează că zonele cu cele mai ridicate temperaturi se modifică în fiecare an.

Care este cel mai călduros loc de pe Pământ?

În data de 10 iulie 1913 s-au înregistrat 56 de grade Celsius în valea Morții din SUA, dar recordul a fost detronat de orașul Libian El Azizia pe 13 septembrie 1922 când s-au atins 58 de grade Celsius. Orașul Libian a ajuns la temperaturile extrem de ridicate din cauza vânturilor fierbinți care vin dinspre deșertul Sahara.

Chiar dacă aceste temperaturi sunt extrem de mari, se pare că studiile realizate de o echipă de la Universitatea Montana, care au folosit datele oferite de sateliți Landsat ai US Geological Survey au indicat deșertul Lut ca fiind o zonă de foc cu temperaturi de 70,7 grade Celsius.

Majoritatea locurilor unde nu sunt prea accesibile pentru a se face măsurători cu instrumentele de la suprafață au temperaturi cu mult mai mari decât cele declarate de Organizația Mondială a Meteorologiei. Drept dovadă sunt temperaturile înregistrate în Lut în anul 2005. Deșertul a avut cele mai mari temperaturi înregistrate prin satelit și în 2004, 2006, 2007 și 2009.

Încălzirea globală transformă Pământul într-o planetă tot mai sufocată de la temperaturi ridicate și toate aceste probleme sunt cauzate de om.

Care sunt zonele locuibile cu cele mai ridicate temperaturi

Duminică au fost înregistrate 54 de grade Celsius ceea ce e insuportabil pentru o zonă populată. Meteorologii spun însă că temperatura trebuie mai întâi verificată și după confirmată.

O localnică susține că e convinsă că temperatură a atins 54 de grade Celsius pentru că ea a locuit în Valea Morții timp de cinci ani și a fost nevoită să suporte căldurile insuportabile.

„Mi se pare atât de fierbinte zona aia încât mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc și mai ales că nu poți să-ți simți nici măcar transpirația pe pielea ta, deoarece se evaporă atât de repede”

Localnicii își petrec cel mai mult timp din vară în interior, dar unii oameni aleg să se îndrepte spre munți unde temperaturile sunt puțin mai reci.

În ceea ce privește somnul, oamenii din oraș au aer condiționat, ceea ce menține casele lor răcoroase, atâta timp cât nu se oprește energia electrică. Aceasta poate fi o problemă atunci când toată lumea încearcă să își păstreze locuințele la o temperatură confortabilă pe măsură ce mercurul crește.

După ce OMM va declara oficial temperaturile ridicate atinse duminică în Valea Morții se va clasa în top trei cele mai sufocante și insuportabile cifre indicate de termometre. Chiar dacă s-au susținut că sunt zone mult mai expuse creșterii mercurului din termometre, lipsa stațiilor meteo amplasate nu poate demonstra toate acestea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: