Redactia.ro
Home » Știri » Scandal din cauza iniţiativei Fără penali. Ce a decis să facă PSD

Scandal din cauza iniţiativei Fără penali. Ce a decis să facă PSD

Scandal din cauza iniţiativei Fără penali. Ce a decis să facă PSD

PSD caută să blocheze iniţiativa Fără penali în funcţii publice. Social-democraţii susţin că mai mult de jumătate din semnăturile strânse ar fi false. Iniţiativa, sprijinită de USR, a adunat peste un milion de semnături.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis miercuri ca semnăturile strânse pentru iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” să fie trimise la Curtea Constituţională pentru a urma procedura legală, însă va fi sesizat şi Parchetul cu privire la cele un milion de semnături.

Chestorul Camerei Cătălin Rădulescu (PSD) a arătat că va fi sesizat Parchetul General în legătură cu semnăturile strânse în cazul iniţiativei ”Fără penali”, existând ”aspecte de natură penală”.

”În urma probelor evidente şi în urma verificărilor făcute de Secretariatul General al Parlamentului timp de trei-patru luni, deci o muncă efectivă, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a fost sesizat vizavi de aceste aspecte care au natură penală.

Ceea ce am făcut noi în Biroul permanent a fost ca să cerem reprezentantului USR din Biroul permanent să facă ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, şi anume să accepte ca aceste liste să fie verificate de Parchetul General în urma unei plângeri penale şi dacă Parchetul General şi procurorii vor decide că nu sunt probe care să ateste că au fost falsificate semnăturile atunci este foarte bine, dar dacă procurorii vor constata acest lucru va fi foarte grav.

Reprezentantul USR nu a mai fost de acord şi a cerut numai către CCR să fie trimise aceste liste. Prin vot s-a decis că va pleca instant atât către CCR, dar şi către Parchetul General, în urma plângerii penale pe care probabil o va semna domnul vicepreşedinte Iordache în numele Biroului permanent, urmând ca procurorii să decidă”, a explicat Rădulescu.

USR acuză că PSD vrea să blocheze iniţiativa Fără Penali

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat miercuri că, prin demersul de a trimite la Parchetul General iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, reprezentanţii PSD în Biroul permanent, Cătălin Rădulescu şi Florin Iordache, încearcă să o blocheze, iar acest lucru arată „cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care conduc Camera Deputaţilor”.

„Sabotarea iniţiativei „Fără penali”, iniţiativa pentru care un milion de români au acordat o semnătură, continuă în Parlamentul României.

Astăzi am văzut în Biroul permanent – cei doi colegi ai mei care fac parte din Biroul permanent au asistat la încercarea domnului Cătălin Rădulescu, condamnat penal, Cătălin Rădulescu, promovat de PSD în funcţia de chestor, alături de Florin Iordache, autorul Ordonanţei 13, că încearcă să blocheze transmiterea iniţiativei „Fără penali” la

Curtea Constituţională, aşa cum cere legea, intenţionând să trimită la Parchetul General această iniţiativă, sugerând că (…) Secretariatul General, în acele aproape cinci luni în care iniţiativa a fost blocată de Liviu Dragnea la copiator, ar fi constatat neconcordanţe la semnături. Este atât de aberant şi de absurd încât e greu de comentat”, a afirmat Dan Barna.

El a spus că, practic, potrivit legii, aceste semnături au fost validate de primării în fiecare localitate de unde au fost adunate, eliminând din procesele verbale acele semnături care nu îndeplineau condiţiile legale.

Faptul că Liviu Dragnea încearcă să confişte şi atribuţiile primăriilor, Liviu Dragnea încearcă să confişte şi drepturile prevăzute de lege în mod explicit pentru primari, adică dreptul de a valida semnături, să le confişte la nivelul Parlamentului, încercând să transmită iniţiativa la

Parchet sub acest fals pretext că, fără niciun drept, ar fi descoperit neconcordanţe arată cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care momentan conduc Camera Deputaţilor faţă de perspectiva acestei iniţiative care noi suntem convinşi că va deveni lege în România”, a susţinut liderul USR.

Citeşte şi: Ce spune Gabriela Firea despre DEMISIA din PSD

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: