Redactia.ro
Home » Știri » Scandal la Poșta Română. Ce s-a întâmplat cu taloanele de pensie

Scandal la Poșta Română. Ce s-a întâmplat cu taloanele de pensie

Într-un gest care a stârnit un val de controverse și nemulțumiri în societatea românească, Poșta Română a fost recent implicată într-un scandal cu implicații politice. Este vorba despre capsarea taloanelor de pensii cu pliante de propagandă politică, o acțiune care a ridicat semne de întrebare cu privire la legalitatea și etica acestui demers. Iată detaliile!

Scandal la Poșta Română

Conform unui comunicat de presă emis de PSD, Poșta Română a trimis taloane de pensii capsate cu însemnele Partidului Național Liberal (PNL) către pensionari. Într-o mișcare neașteptată, documentele emise de autoritățile statului român, destinate asigurării unor drepturi fundamentale ale pensionarilor, au fost asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.

Ce s-a întâmplat cu taloanele de pensie

În urma acestui scandal, PSD a transmis o solicitare oficială către reprezentanții de la Poșta Română și ai Casei Naționale de Pensii Publice. Solicitarea viza clarificarea legalității acestui „serviciu special de capsare” pentru materialele de propagandă politică și detalii despre tariful perceput pentru acest serviciu. PSD a subliniat că acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancționată de lege, și că orice astfel de acțiune trebuie să fie în conformitate cu legea și principiile de corectitudine politică:

„Celor două entități publice li s-a cerut să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că e vorba de documente emise de autoritățile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.

De asemenea, s-a solicitat conducerii Companiei Naționale „Poșta Română” să precizeze care este tariful perceput pentru acest „serviciu suplimentar de capsare” prestat de angajații companiei (pe lângă serviciul de distribuire) și dacă partidul beneficiar a achitat distinct suma corespunzătoare.

De asemenea, în comunicatul emis, PSD a reamintit că PNL a înghețat punctul de pensie în 2021, generând nemulțumire în rândul pensionarilor. Aceasta a fost o decizie contestată în repetate rânduri de către PSD, care a propus majorarea și recalcularea pensiilor pentru a îmbunătăți nivelul de trai al pensionarilor. PNL a respins această propunere, susținând că nu există resurse financiare pentru astfel de măsuri.

În plus, PSD a subliniat că astfel de acțiuni sunt la limita legii sau chiar dincolo de ea, și nu pot fi justificate nici măcar din perspectiva electorală. Pensionarii, potrivit PSD, nu uită astfel de decizii care le afectează direct calitatea vieții și se așteaptă ca instituțiile publice să acționeze cu integritate și transparență în astfel de cazuri.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: