Redactia.ro
Home » Sport » Scandalul continuă! Ce se întâmplă după scandările rasiste de la meciul cu Anglia!

Scandalul continuă! Ce se întâmplă după scandările rasiste de la meciul cu Anglia!

Scandalul continuă

Scandalul continuă. La meciul Bulgaria – Anglia, 0-6, din preliminariile EURO 2020, a avut loc un scandal uriaș. Partida a fost întreruptă de două ori din cauza scandărilor rasiste.

Fanii Bulgari i-au jignit dur pe jucătorii de culoare din naționala Angliei. Gestul lor a stârnit un val de reacții în toată lumea, iar acum ar putea produce un adevărat cutremur în fotbalul din țara vecină. Primul ministru al Bulgariei, Boyko Borisov, dorește demisia preşedintelui Federaţiei, Borislav Mihaylov. Ba mai mult, a cerut ca federația să nu mai primească fonduri, dacă Mihaylov nu demisionează.

Reacția lui Raheem Sterling

Atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling și fundașul Tyrone Mings au fost cei trei jucători vizați de fanii bulgari. Pe lângî scandări, aceștia au imitate strigătele de maimuță.

„Îmi pare rău că Bulgaria este reprezentată de astfel de idioți pe stadion. În fine…6-0 și ne întoarcem acasă, măcar ne-am făcut treaba”, a scris pe rețelele de socializare, Raheem Sterling, jucătorul celor de la Manchester City.

Reacția incredibilă a selecționerului Bulgariei

Selecționerul Bulgariei, Krasimir Balakov, a avut, o reacție uluitoare după incidentele de la Sofia.

„Personal, nu i-am auzit pe fani strigând. Am văzut că arbitrul a oprit meciul, dar trebuie să spun că acest comportament al suporterilor bulgari nu a fost nici măcar jumătate din ce au făcut englezii, care au fluierat și au țipat în timpul imnului Bulgariei. În timpul reprizei secunde, ne-au adresat cuvinte pe care le consider inacceptabile”, a declarat Balakov, potrivit BBC.

Federația de fotbal de la Londra, reacționează

Potrivit regulamentului, arbitrul a oprit meciul în timpul incidentelor. După scandări, suporterii bulgari au îmbrăcat tricouri cu mesajul „No respect”. Antrenorul Angliei a vrut să-și retragă echipa de pe teren la pauză. Publicul a fost avertizat să se oprească. În cazul în care ar fi continuat meciul ar fi fost oprit, iar Bulgaria ar fi putut pierde la masa verde. Căpitanul echipei a mers și a vorbit cu galeria, în minutul 43, când meciul a fost oprit a doua oară. Fanii englezi nu au stat degeaba. Cei peste 3.500 de suporteri veniți la Sofia, au răspuns cu cântece ironice. Federaţia de la Londra a luat atitudine. „E inacceptabil că, aşa cum ne aşteptam, am păţit-o din nou! Solicităm UEFA să ancheteze urgent aceste abuzuri oribile”, se arată într-un comunicat.

Citește și: România U21 – Irlanda de Nord U21 3-0! Tricolorii sunt pe locul 3 în grupă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini