Redactia.ro
Home » Știri » Scandalul din Senat care a dus la excluderea Dianei Șoșoacă din AUR: ”Omorâți România”

Scandalul din Senat care a dus la excluderea Dianei Șoșoacă din AUR: ”Omorâți România”

Excluderea senatoarei Diana Șoșoacă din Alianța pentru Unirea Românilor a avut loc după un moment tensionat în Senatul României, miercuri, 10 februarie. Controversata avocată a ținut un discurs în care a susținut că vaccinul anti-COVID este un vaccin care ”omoară România”.

 

”Omorâți România”

Diana Șoșoacă a ținut un discurs politic în Senatul României, afirmând că vaccinul Pfizer ”distruge matricea națională a poporului român”.

Președințele de ședință și alți colegi parlamentari au încercat să oprească în repetate rânduri discursul senatoarei, care depășise, oricum, timpul acordat conform regulamentului. Însă, Șoșoacă a susținut că este cenzurată din cauza opiniilor referitoare la vaccin. Chiar și colegul său din AUR, Sorin Lavric, ar fi ecrut să îi fie închis microfonul senatoarei.

”Culmea este că și reprezentantul AUR în Biroul Permanent, senatorul Sorin Lavric, a solicitat să mi se închidă microfonul! Misoginism sau “politically correct”?”, a comentat Diana Șoșoacă pe pagina de Facebook.

În cele din urmă, președintele de ședință a cerut să îi fie tăiat microfonul, însă Șoșoacă a continuat să arunce mai multe acuzații, potrivit imaginilor filmate cu telefonul de un coleg de-al său din AUR.

Mai mult,  pe înregistrarea video transmisă în sistem de LIVE de Senat, și postate ulterior pe site-ul insituției, nu apar și declarațiile filmate cu telefonul. 

După cum observați, stimați domni, nimeni nu are dreptul să vorbească despre mizeria de vaccinare pe timpul guvernării PNL, USR și UDMR. Femeile sunt omorâte și se distruge matricea națională a poporului român. Puteți să mă amendați, puteți să faceți ce vreți. Adevărul a ieșit la iveală, stimate domn. Dumneavoastră, tot timpul, ne opriți să vorbim despre adevăr. Adevărul este că omorâți România pas cu pas, vaccinând femeile în primul rând, care au .. le duc la sterilitate. Pentru ce vreți să omorâți poporul român?

Nici măcar o declarație politică? Pentru că avem oră până la ora 11 dreptul să vorbim. Dumneavoastră ne puneți pumnul în gură când avem dreptul să luăm atitudine împotriva uciderii poporului român. Ăsta este adevărul! Dați-mă afară cu poliția, dați-mă afară cu cine vreți dumneavoastră, amendați-mă, scădeți-mi 10 % din indemnizație, dar n-am să vă permit niciodată să omorâți poporul român, și mai ales copiii și femeile care sunt matricea națională.”, a spus Diana Șoșoacă de la microfonul Senatului, care era, însă, închis.

Senatoarea Diana Șoșoacă nu este membră a partidului Alianței pentru Unirea Românilor, ci face parte din Partidul Neamul Românesc, acesta fiind cel care a încheiat o alianță cu AUR.

 

Diana Șoșoacă a fost dată afară din AUR

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost dată afară din partid, în urma scandalului din Senat. Conducerea partidului AUR a transmis un comunicat în care este precizat faptul că Diana Șoșoacă ar fi refuzat să acționeze în Parlament  în conformitate cu strategia grupui parlamentar din care făcea parte, respectiv AUR.

Claudiu Târziu și Sorin Lavric au motivat decizia prin faptul că Șoșoacă are un comportament diferit față de cel pe care ar trebui să îl exercite un demnitar public.

”Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR” – se arată în comunicat.

Conducerea AUR s-a arătat deranjată de atitudinea senatoarei din ultima perioadă.

„Ieșirile pe care le-a avut în ultima perioadă, dar si mitingurile pe care le-a făcut, fără să aibă întru-totul susținerea parditudului, inclusiv cel de la Ministerul Sănătății”, a spus Vasile Marcu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: