Redactia.ro
Home » Sport » Scandalul dintre soțul Serenei Williams şi Ion Ţiriac, nu s-a terminat

Scandalul dintre soțul Serenei Williams şi Ion Ţiriac, nu s-a terminat

ion tiriac, serena williams, turneul de la Madrid, wta,

Totul a început după ce Ion Țiriac a sfătuit-o pe Serena Williams să se retragă. Soțul jucătoarei de tenis Alexis Ohanian s-a enervate cumplit, iar acum face câte o postare în fiecare zi.

„Pot să spun că nimeni nu dă doi bani pe ce crede Ţiriac”, a scris Ohanian pe contul său de Twitter.

Aceasta a fost prima postare făcută de soțul jucătoarei de tenis. Disputa a început după ce Ion Țiriac a sfătuit-o pe americancă să se retragă din circuitul profesionist

„La vârsta asta (39 de ani) şi la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puțină decenţă, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere”, a declarat Ţiriac în emisiunea Reţeaua de idoli, de la TVR.

Alexis Ohanian a continuat cu postările, deși omul de afaceri nu i-a răspuns. Comentariile omului de afaceri au fost din ce în ce mai deplasate.

„A trebuit să caut pe Google… se pare că fata mea de trei ani ani are mai multe victorii de Grand Slam decât aceast clovn ( clovn ilustrat prin emoticon)”.

Apoi a continuat.

„2021 şi nicio reținere când un clovn rasist/sexist care se exprimă public se ia de familia mea.”

Dispută mai veche între Țiriac și Serena

În 2018, președintele Federației Române de Tenis a mai făcut și alte declarații care au deranjat-o pe americancă. Se întâmpla în timpul Turneului de la Madrid, patronat de Ion Țiriac.

„Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme. Aş vrea altceva pentru tenisul feminin.”, a spus atunci Țiriac.

De-a lungul timpului și Ilie Năstase a avut intrat în conflict cu familia Williams. Totul a pornit de la o glumă făcută de fostul lider mondial, după ce a aflat că Serena este însărcinată.

„Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolata cu lapte?!”, spunea Năstase.

De aici și până la a fi acuzat de rasism a fost doar un pas.

„Dacă aceasta glumă este considerată o remarcă rasială, mi se pare că e ieșită prea mult din context. Aduceți-i dumneavoastră aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea, că poate a uitat ( „E un curcan urât și alb”)”, a argumentat Ilie Năstase.