Redactia.ro
Home » Știri » Scena teatrului din România îi spune adio marelui actor Victor Rebengiuc. De ce a ales să se retragă  și care este ultimul spectacol în care îl putem urmări: „E ultimul rol pe care-l joc!”

Scena teatrului din România îi spune adio marelui actor Victor Rebengiuc. De ce a ales să se retragă  și care este ultimul spectacol în care îl putem urmări: „E ultimul rol pe care-l joc!”

Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc are frumoasa vârstă de 89 de ani și tocmai și-a anunțat retragerea de pe marea scenă a teatrului românesc după o carieră strălucită și parcursă timp de 67 de ani. Marele actor a anunțat care este ultimul spectacol în care va performa și unde îl putem vedea.

Marele actor, Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea

De peste șase decenii, marele actor, Victor Rebengiuc ne-a încântat cu prestațiile sale, fapt pentru care a primit numeroase distincții, printre care și Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler, dar şi decoraţia „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

„Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a declarat Victor Rebengiuc, potrivit Adevarul.ro.

Astfel, ultimul spectacol în care îl vom putea urmări pe marele actor, Victor Rebengiuc, se va petrece pe scena teatrului Bulandra din Capitală, în piesa de teatru „Tatăl”, de Florian Zeller.

Victor Rebengiuc, artă în industria teatrului și a filmului

Victor Rebengiuc este născut la data de 10 februarie 1933, în București, iar la finalizarea studiilor de la Liceul Militar, s-a îndreptat către cariera mult dorită și visată în teatru. Ulterior, actorul a absolvit Institutul de Teatru, la clasa Aurei Buzescu ca mai a apoi, să urmeze un stagiu de șase luni la Teatrul Național din Craiova.

Victor Rebegiuc a avut parte de recunoaștere internațională abia în anul 1965, după ce a jucat în regia lui Liviu Ciulei, în filmul ,,Pădurea Spânzuraților”.  Pelicula cinematografică a câștigat Marele Premiu pentru Regie, la Festivalul de Film de la Cannes, ce a reprezentat un real succes pentru industria cinematografică din țara noastră, dar și pentru tânărul Rebengiuc care era la început de carieră.

În același an s-a căsătorit cu actrița Mariana Mihuț, dragostea vieții sale, dar partenera sa de scenă lângă care a rezonat necontenit.

Actorul și-a interpretat memorbil rolurile în piesele de teatru în care a jucat. Unele dintre cele mai consecrate fiind, Henrik Ibsen, Anton Cehov, Oscar Wilde, Eugene O’Neill, Tennessee Williams și mulți alții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: