Redactia.ro
Home » Știri » Schimbare majoră în sistemul de returnare a PET-urilor. Cine vor fi afectați de noile modificări

Schimbare majoră în sistemul de returnare a PET-urilor. Cine vor fi afectați de noile modificări

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, a anunțat, zilele trecute, că o nouă versiune a contractului pentru producătorii de băuturi se află în consultare publică în perioada 4 – 19 iulie 2024. Cine vor fi afectați de noile modificări?

Schimbare majoră la sistemul de returnare a PET-urilor

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), a luat o decizie importantă! Producătorii de băuturi vor fi primii afectați. RetuRO a anunțat o nouă versiune a contractului pentru aceștia. Noul contract se poate regăsi în contul RetuRO și va fi în consultare publică timp de 15 zile.

Noua versiune a acestui contract îi va viza pe toți producătorii din categoriile apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin și băuturi spirtoase, în ambalaje primare nereutilizabile din plastic, sticlă sau aluminiu, cu dimensiuni între 0,1 litri și 3 litri.

Cine vor fi afectați de noile modificări contractuale

”RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, anunță că o nouă versiune a contractului pentru producătorii de băuturi, din categoriile apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin și băuturi spirtoase, în ambalaje primare nereutilizabile din plastic, sticlă sau aluminiu, cu dimensiuni între 0,1 litri și 3 litri, se află în consultare publică în perioada 4 – 19 iulie 2024”.

Timp de 15 zile, producătorii de băuturi care se încadrează în normele SGR pot consulta noua versiune de contract accesând din platforma SGR propriul cont de utilizator, în secțiunea “Profilul meu / Consultare contract”, oferind, astfel, feedback referitor la noua variantă propusă.

De asemenea, producătorii înregistrați în baza de date a SGR sunt rugați să trimită observațiile și recomandările referitoare la conținutul documentului la adresa de e-mail consultare@returosgr.ro, până pe data de 19 iulie 2024.

“Vă informăm că, începând cu data de 4 iulie 2024, noua versiune a Contractului de prestări servicii pentru Producători poate fi consultată în platforma RetuRO Sistem de Garanție-Returnare: https://portal.returosgr.ro/. Menționăm că modificarea Contractului este necesară ca urmare a schimbărilor în Legislația Aplicabilă și pentru remedierea anumitor aspecte operaționale sesizate în vederea îmbunătățirii funcționării SGR.

Noua versiune a Contractului poate fi accesată din contul de utilizator, la secțiunea ‘Profilul meu/Consultare contract’ și va fi disponibilă pentru consultare timp de 15 zile calendaristice, până pe data de 19 iulie 2024. Vă încurajăm să accesați noua versiune a contractului și să o parcurgeți cu atenție în perioada mai sus menționată. Toate sugestiile și observațiile referitoare la prevederile acesteia pot fi trimise către adresa de email: consultare@returosgr.ro”, mai precizează cei de la RetuRO.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: