Redactia.ro
Home » Știri » Schimbare majoră pentru chiriași: Obținerea automată a vizei de flotant, la momentul mutării într-o locuință închiriată

Schimbare majoră pentru chiriași: Obținerea automată a vizei de flotant, la momentul mutării într-o locuință închiriată

Schimbare majoră pentru chiriași: Obținerea automată a vizei de flotant, la momentul mutării într-o locuință închiriată

Locuitorii din apartamentele închiriate se pregătesc să primească o veste bună în urma unei schimbări importante în legislația privind obținerea vizei de flotant. Un proiect de lege propus promite să simplifice semnificativ procesul, făcându-l automat la momentul mutării într-o nouă locuință închiriată.

Schimbare majoră pentru chiriași

Până acum, obținerea vizei de flotant pentru chiriași implica un proces birocratic, care necesită depunerea unei cereri la autoritățile competente. Cu toate acestea, noul proiect de lege vine cu o modificare esențială: chiriașii care locuiesc în apartamente închiriate, cu un contract legal, vor primi automat viza de flotant în format electronic, în momentul în care se mută.

Obținerea automată a vizei de flotant, la momentul mutării într-o locuință închiriată

Scopul principal al acestei inițiative legislative este de a reduce birocrația și de a face procesul de obținere a vizei de flotant mai accesibil pentru chiriași. Această schimbare va facilita integrarea lor în comunitatea locală și va simplifica procesul administrativ, eliminând formalitățile inutile.

Pentru ca această schimbare să intre în vigoare, proiectul de lege trebuie să modifice OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor. În cazul adoptării, viza de flotant va fi automat înregistrată în actul de identitate al chiriașului, fără a mai fi necesară o cerere suplimentară la autorități.

Această modificare legislativă va aduce beneficii semnificative pentru chiriași, făcând procesul de mutare și de stabilire într-o nouă locuință mult mai simplu și mai transparent. Astfel, viața la bloc pentru chiriași se va schimba în bine, oferindu-le mai multă libertate și confort în procesul de stabilire într-o nouă comunitate.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: