Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări controversate în ceea ce privește proba de bacalaureat 2019

Schimbări controversate în ceea ce privește proba de bacalaureat 2019

În cursul zilei de astăzi va avea loc simularea examenelor de Matematică și Istorie. Aceasta va fi susținută de elevii de clasele a XI-a și a XII-a.

Schimbarea constă în faptul că elevii vor avea de rezolvat anul acesta și subiecte de tip grilă, ceea ce în alți ani nu s-a mai întâmplat.

Calendarul simulărilor de BAC 2019 prevede pentru joi proba obligatorie a profilului. Ministerul Educației spune că testează cu ocazia asta, pe liceenii de-a XI-a.  Subiectele de simulare la Matematică și Istorie, vor cuprinde 30% teste grilă.

Elevii sunt nemulțumiti de faptul că nu au primit modele de subiecte conform noilor planuri, înainte de susținerea simulării.

Pentru elevii de clasa a XI-a, Ministerul Educaţiei are în vederea pilotarea unei noi structuri posibile a subiectelor pentru examenul de bacalaureat din anul şcolar 2019-2020.  Subiectele la matematică la simulare BAC 2019 pentru ei vor avea itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea în baza unor răspunsuri exacte, specificate în barem.

Cu toate acestea, elevii de clasa a XI-a nu au avut modele de subiecte care să cuprindă teste grilă.

Proba de matematică începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul în săli al elevilor care participă la simularea bacalaureatului este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore.

Rezultatele se afișează pe 29 martie, dar notele se trec în catalog numai la cererea elevilor.

Deși în acest an școlar simularea la Bacalaureat va fi susținută atât de elevii clasei a XI-a, cât și cei de clasa a XII-a, Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat posibilitatea introducerii, în viitor, a simulărilor pentru toți elevii de liceu. Acest demers are scopul de a-i familiariza pe școlari cu examenu maturității.

„Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a si ne-ar mai trebui ceva, ca in liceu, de la clasa a IX-a pana la clasa a XII-a, nu avem deloc. Poate facem simulare in fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor, să se pregateasca pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale. Sunt idei pe care vom încerca să le aducem în sistem în asa fel încât să ameliorăm rezultatele”

În 2018, la simularea bacalaureatului, după centralizarea a 99,9% dintre lucrări, rezultatele arată în modul următor: 39,5 la sută dintre elevii de clasa a XII-a și 33,73 la sută dintre elevii de clasa a XI-a au obținut medii egale sau mai mari de 6, medie necesară pentru a promova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: