Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări radicale în vremea din România. Specialiștii vin cu noi avertizări

Schimbări radicale în vremea din România. Specialiștii vin cu noi avertizări

Avertizare meteo de vreme rea

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie din România, a făcut publică o nouă prognoză meteorologică care aduce schimbări semnificative în vremea din țară.

După perioadele de căldură specifică verii, se așteaptă ca frigul și ploile să se extindă treptat în aproape toate regiunile României. Cantități semnificative de precipitații, în jurul valorii de 10-15 litri pe metru pătrat, sunt anticipate să cadă în majoritatea zonelor. Elena Mateescu a subliniat că, în ziua de luni, se așteaptă cantități chiar mai mari de ploaie în regiunile Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, posibil depășind 30 de litri pe metrul pătrat.

Cod galben de ninsori în unele zone

De asemenea, Mateescu a avertizat despre un cod galben pentru ninsori, valabil până mâine la ora 12, pentru zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. Ninsorile semnificative cantitativ și formarea unui nou strat de zăpadă sunt anticipate la altitudini mai mari de 1500 de metri.

În ceea ce privește temperaturile, se așteaptă o scădere, în special în nordul țării, unde temperaturile maxime nu ar urma să depășească 12 grade Celsius, în timp ce în sudul țării valorile ar putea ajunge la 17-18 grade Celsius. Minimele vor coborî la valori negative, în special în depresiuni, până la -5 grade Celsius.

De miercuri, vremea se va încălzi

Elena Mateescu a adăugat că, începând de miercuri, se va înregistra o încălzire treptată a vremii. Cu toate acestea, această îmbunătățire a temperaturilor nu va fi de lungă durată, deoarece de joi este prognozată o nouă răcire. În perioada următoare, în regiunile intracarpatice, temperaturile maxime nu vor depăși 14-15 grade Celsius.

”Pe măsură ce ne apropiem de finalul lunii, este posibil ca temperaturile să crească din nou, ajungând la valori de peste 20 de grade Celsius”, a concluzionat directorul ANM, Elena Mateescu la Antena3CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: