Redactia.ro
Home » Știri » Școlile și grădinițele se redeschid miercuri, 5 mai! Ce spune Sorin Cîmpeanu: ”Masca de protecţie va fi purtată în permanenţă”

Școlile și grădinițele se redeschid miercuri, 5 mai! Ce spune Sorin Cîmpeanu: ”Masca de protecţie va fi purtată în permanenţă”

Școlile și grădinițele se redeschid începând de miercuri, 5 mai! Ce reguli trebuie să respecte cei care se vor întoarce pe băncile instituțiilor de învățământ?

Școlile și grădinițele se redeschid miercuri, 5 mai

Mâine, 5 mai, are loc marea redeschidere a școlilor. Elevii se vor bucura din nou de ore, pauze și examene, însă, nu înainte de a respecta câteva reguli esențiale în contextul pandemiei de coronavirus. Cu toate că numărul de infectări cu noul coronavirus este în scădere, ministrul Educației susține că toți elevii sunt obligați să poarte masca în permanență la școală.

Mai mult decât atât, ministrul Educației este conștient că în unele școli nu va fi respectată distanța de 1 metru între elevi, însă, Cîmpeanu își pune încrederea în autoritatea cadrelor didactice, care atrag în permanență atenția copiilor, atunci când regulile și măsurile impuse nu sunt corect respectate.

”Masca este de preferat să fie asigurată tot timpul. Din ceea ce am văzut în şcolile din România, aceste lucruri s-au păstrat în limita posibilului, desigur. Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de 1 metru, dar pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii, cadrele didactice atrag atenţia în permanenţă copiilor. Sigur, cu cât sunt mai mici, cu atât e mai complicat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit antena3.ro.

Elevii care încep școlile pe data de 5 mai vor termina pe data de 25 iunie

De asemenea, chiar dacă rata de infectare este în scădere, iar numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus se împuținează de la o zi la alta, Sorin Cîmpeanu este de părere că situația trebuie în continuare tratată serios, deoarece pandemia încă se află la nivelul țării noastre.

Ministrul Educației a ținut să precizeze că cei care încep școlile pe data de 5 mai vor termina pe data de 25 iunie. Mai exact, vorbim despre aproape 8 săptămâni de şcoală.

”Trendul ratei de infectare este descrescător. Asta este îmbucurător. Dacă şi ritmul campaniei de vaccinare va fi la fel de bun, cred că pe parcursul celor aproape 8 săptămâni de şcoală, pentru că cei care încep şcoala pe 5 mai vor avea şcoală până pe 25 iunie, deci sunt aproape 8 săptămâni de şcoală, timp în care vom monitoriza atât rata de infectare, cât şi progresul campaniei de vaccinare. Dacă şi epidemiologii vor considera că se pot redeschide şcolile peste tot, fără diferenţiere, cu prezenţă fizică, va fi un element destul de important pentru sistemul de educaţie”, a mai spus ministrul Educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: