Redactia.ro
Home » Știri » Scumpiri la metrou. Noul preț al unei călătorii, anunțat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă

Scumpiri la metrou. Noul preț al unei călătorii, anunțat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă

Se așteaptă scumpiri la metrou. Preţul unei călătorii ar putea creşte în acest an, a anunţat chiar ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. 

Oficialul de la Ministrul Transporturi, Cătălin Drulă, susține că s-ar putea introduce o majorare de 20% a tarifului de acces la metroul bucureștean, mai ales că de 5-6 ani, nu au mai existat creșteri ale prețului la călătoria cu metroul.

Scumpiri la metrou. Noul preț al unei călătorii, anunțat de ministrul Transporturilor

„Este o opţiune (scumpirea cartelei de metrou anul acesta, n.r.), nu am avut această discuţie, aştept să se instaleze noua conducere, dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri se poate umbla (…), dar trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem şi într-o perioadă de pandemie în care oamenii oricum au oarecare teamă de transportul în comun, dar există o flexibilitate. În momentul în care de 5 ani tariful nu a mai fost majorat, numai dacă ne uităm la inflaţia din ultimii 5 ani, ar trebui măcar o ajustare în zona asta. Ar putea să ajute compania, nu va umple în întregime gaura, dar ar putea ajuta”, a declarat Cătălin Drulă, la Digi 24.

Ministrul Transporturilor a arătat că majorarea de 20% a tarifului de acces la metroul București ar produce pentru Metrorex venituri suplimentare de 50 de milioane de lei pe an, în condiţiile în care doar pentru funcţionarea Magistralei 5 compania are nevoie de o subvenţie de 150 de milioane de lei anual.

Prețul unei cartele de metrou, cu 20% mai scump

Potrivit informațiilor anunțate de ministrul Transporturilor, Călălin Drulă, prețul unei cartele de metro cu două călătorii majorat cu 20%, ar urma să coste 6 lei, taxa pe o călătorie fiind de 3 lei.

Ultima scumpire la călătoria cu metroul a fost făcută în martie 2015. Abonamentul lunar pentru călătoria cu metroul s-a scumpit, la aceea dată, cu 16,7%, iar preţul unui astfel de abonament cu număr nelimitat de călătorii a crescut de la 60 de lei, la 70 de lei.

Preţul cartelei cu două călătorii s-a majorat de la 4 lei la 5 lei (25%) iar cel al cartelei cu 10 călătorii de la 15 lei la 20 de lei (33,33%). Abonamentul de o zi a crescut atunci la valoarea de 8 lei, de la 6 lei (33,33%) iar abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii la 25 de lei, de la 20 de lei (25%).

Metrorex a anunțat, la ultima majorare a tarifelor, că măsura va conduce la o creştere a veniturilor proprii cu aproximativ 4,4 milioane de lei lunar, sumă necesară acoperirii deficitului de finanţare a societăţii pe anul 2015.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: