Redactia.ro
Home » Știri » Se apropie sau nu un alt val de COVID-19 de Europa. Primul val de Omicron, raportări record în Asia

Se apropie sau nu un alt val de COVID-19 de Europa. Primul val de Omicron, raportări record în Asia

Coreea de Sud se confruntă cu un număr record de cazuri de COVID-19. Autorităţile sanitare au declarat că au fost înregistrate miercuri peste 400.000 de cazuri noi, cel mai mare număr zilnic din această ţară de la începutul pandemiei.

Coreea de Sud, cel mai mare număr de cazuri zilnice de la începutul pandemiei

În pofida numărului record de cazuri noi, ţara a continuat să relaxeze restricţiile.

Creşterea numărului de cazuri este „ultima mare provocare” cu care se confruntă ţara, a declarat Sohn Young-rae, un înalt oficial din domeniul sănătăţii, în cadrul unui briefing de presă.

Cât de aproape e un nou val de COVID-19 de Europa

În Europa, mai multe țări se pregătesc de ceea ce ar putea fi un al doilea val de Omicron.

Franța, Marea Britanie, Italia și Austria înregistrează creșteri ale numărului de noi cazuri zilnice de COVID-19, acesta dublându-se practic în comparație cu acum două săptămâni.

De exemplu, în Franța, miercuri s-au înregistrat peste 105.000 cazuri noi de COVID-19, asta în condițiile în care acum două săptămâni, în Franța, se raportau 57.000 de cazuri zilnice.

În Italia, tot miercuri s-au raportat peste 93.000 de cazuri noi. Acum două săptămâni, țara înregistra 37.000 de cazuri zilnice.

Ce spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a precizat că un eventual val şase de Covid poate fi luat în calcul doar din toamnă. El spune că acesta ar presupune o altă tulpină care să se transmită susţinut în comunitate.

„Un eventual val şase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puţin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val şase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val şase. Un val şase presupune o altă tulpină care circulă şi care se transmite susţinut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, aşa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populaţia în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la RFI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: