Redactia.ro
Home » Știri » Se dau bani de la stat! Fiecare român eligibil primește 250 de euro

Se dau bani de la stat! Fiecare român eligibil primește 250 de euro

Ce prime de Crăciun primesc bugetarii în 2023: 1.000 de lei net la Transelectrica, 10.000 la Aeroporturi, strict-secret la Nuclearelectrica

În ultima vreme, românii au avut norocul să primească ajutor din partea statului din punct de vedere financiar, în contextul scumpirilor din ultima vreme. Aflăm acum că se pregătește o nouă surpriză pentru unii, care vor primi câte 250 de euro din partea autorităților. Vezi dacă te numeri printre cei eligibili.

Cum poți primi 250 de euro de la stat

În contextul scumpirilor exagerate din ultima perioadă, statul s-a gândit să vină cu tot felul de măsuri care să le mai ușureze viața românilor. Acum, autoritățile au decis să dea sume importante de bani pentru cumpărarea de calculatoare noi. Se pare, însă, că nu toată lumea poate primi acești bani.

Vezi și: Se taie din banii elevilor! Veste cumplită pentru micuți. Ce se întâmplă cu alocațiile?

Mai exact, suma pe care statul o oferă elevilor care vor să își cumpere un calculator nou se majorează. Propunerea legislativă vizează modificarea Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare. Astfel, suma va creste de la 200 de euro la 250, spre bucuria elevilor și studenților eligibili acestui program.

Un alt avantaj pentru elevi sau studenți este că pot opta pentru acest proiect toți copiii dintr-o familie. Până acum, putea primi cei 200 de euro un singur copil dintr-o casă.

Cei care pot beneficia de acest ajutor sunt:

  • “elevii sau studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 50% din valoarea salariului de bază minim brut la nivel național (în momentul de față, vorbim despre un prag de 1.500 de lei);
  • elevii orfani sau crescuți de un singur părinte sau elevii abandonați de părinți și pentru care s-a stabilit o măsură de protecție socială;
  • elevii care au deficiențe/ afectări funcționale produse de boli, tulburări sau afecțiuni ale structurilor și funcțiilor organismului” arată legea.

Cei care vor fi aprobați pentru acest ajutor vor avea de ales dintr-o listă cu mai multe dispozitive și vir suporta suma care rămâne de plată de la cei 250 de euro pe care îi au asigurați de către stat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: