Redactia.ro
Home » Sport » Se dau bani frumoși de la stat! Doar o categorie de români va primi ajutorul lunar

Se dau bani frumoși de la stat! Doar o categorie de români va primi ajutorul lunar

Se dau bani frumoși de la stat! Doar o categorie de români va primi ajutorul lunar

Statul vine în sprijinul românilor, în contextul exploziei de prețuri din ultima vreme. Majoritatea oamenilor sunt vizați de aceste scumpiri, motiv pentru care autoritățile au început să ia măsuri. Oficialii anunță acum un alt ajutor financiar, pe care doar o categorie de oameni îl va primi în fiecare lună. Vezi dacă faci parte dintre cei vizați de noul proiect.

Se dau bani de la stat pentru românii care au nevoie de sprinjin

Vești bune pentru o categorie de români. Guvernul României are în plan să ofere un sprijin financiar și celor pasionați de sport. Dacă până acum erau ajutați doar pensionarii și persoanele cu un venit sub limită, de acum vor fi recompensați pentru munca lor și sportivii din toată țara.

Proiectul a fost aprobat încă de anul trecut și vizează tinerii români care participă, ca reprezentanți ai unui club sportiv, la competiții sportive oficiale naționale și la competiții oficiale internaționale. Este vorba despre o sumă în valoare de 150 de lei, sub formă de tichete, pe care cei eligibili le pot folosi pentru:

  • achiziționarea de articole sportive și echipamente sportive specifice disciplinei practicate;
  • transportul sportivilor între localitățile din țara noastră;
  • achiziționarea de suplimente nutritive;
  • recuperare medicală;

Atenție mare pentru cei care primesc tichetele, pentru că nu pot fi folosite de altă persoană. În plus, doar dacă au inscripționate următoarele detalii sunt valabile:

– emitentul și datele sale de identificare;

– valoarea nominală a tichetului de sportiv;

– spațiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui și a codului numeric personal ale sportivului care are dreptul să le utilizeze;

– seria și numărul legitimației de sportiv, cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat, și categoria de vârstă;

– elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Sportului.

Tichetele pentru sportivi, amânate și în 2023

Nu se cunosc prea multe detalii despre acest proiect, iar Guvernul încă nu a stabilit regulile pentru emiterea și acordarea acestora. Cert este că valoarea lor va fi una fixă, de 150 de lei și vor putea fi utilizate doar pe teritoriul țării noastre.

Tichetele pentru sportivi sunt valabile un an de la data emiterii, dar acestea au fost amânate din nou. Potrivit Legii 322/2022, banii trebuiau împărțiți în 2023, însă aplicarea ei a fost amânată cu un an prin OUG 168/2022. Astfel, voucherele vor fi distribuite către persoanele eligibile de la data de 1 ianuarie 2024, iar eventualele schimbări vor fi anunțate în timp util.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: