Redactia.ro
Home » Știri » Se dau bani în schimbul electrocasnicelor vechi! Câți bani poți primi pentru un frigider ori aspirator vechi

Se dau bani în schimbul electrocasnicelor vechi! Câți bani poți primi pentru un frigider ori aspirator vechi

Se dau bani în schimbul electrocasnicelor vechi!

Veste bună pentru români! A fost extinsă lista tipurilor de electrocasnice a căroror achiziții va fi finanțată de stat. Cei care vor să acceseze programul o pot face exclusiv online, fără a se prezenta fizic la un ghișeu.

Se dau bani în schimbul electrocasnicelor vechi! Câți bani poți primi pentru un frigider ori aspirator vechi

Aproximativ 100.000 de persoane care doresc să-și înlocuiască electrocasnicele vechi, cu unele noi, pot cere bani de la autorități și în acest an, prin programul Rabla pentru electrocasnice, pus în practică de Administrația Fondului pentru Mediu.

O schimbare față de edițiile anterioare, este aceea că lista electrocasnicilor ce vor putea fi cumpărate cu bani de la stat s-a extins anul acesta, iar solicitarea banilor se face în două etape. Noul ghid de finanțare a programului Rabla pentru electrocasnice, prevede în primă fază, înscrierea online a solicitantului pe platforma AFM în care se vor încărca, două declarații pe proprie răspundere, unde persoanele vor solicita finanțararea certificată faptului că nu înregistrează obligații de plată restantă la bugetul de stat și bugetul local, la data înscrierii.

De asemenea, persoana care cere finanțare, trebuie să menționeze printr-o declarație pe proprie răspundere că se obligă să predea aparatul uzat în momentul achiziționării celui nou.

Cât timp durează achiziționarea?

Dacă persoanele care accesează programul respectă cerințele impuse de Ministerul Mediului, vor beneficia de un voucher electronic. Astfel, solicitanții vor avea la dispoziție 15 zile pentru cumpărarea aparatului electrocasnic dorit, dintr-un magazin înscris în program, chiar dacă e fizic sau online.

În ambele cazuri, persoanele care dețin vouchere pentru electrocasnice sunt nevoie să predea aparatul uzat. Astfel,electrocasnicele care se vor preda vor trebui să fie de același tip cu cel ce se dorește cumpărat, cu excepția uscătoarele de rufe și a mașinilor de spălat vase.

Mai mult, în această ediție de anul acesta, cei care vor bani pentru mașina de spălat vase cu eficiență energetică cel puțin A++, aparate de aer condiționat A++, frigidere/combine frigorifice/congelatoare A++, televizoare cu eficiență energetică cel puțin A și uscătoare de rufe A++, vor primi un voucher de 400 de lei. Cei care vor bani pentru mașina de spălat rufe A++, vor primi vouchere de 300 de lei, iar cei cu aspiratoare cu eficiență energetică cel puțin A, vor primi voucher de 200 lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: