Redactia.ro
Home » Știri » Se fac angajări în Armata Română! Care sunt criteriile de recrutare și ce salarii oferă MApN

Se fac angajări în Armata Română! Care sunt criteriile de recrutare și ce salarii oferă MApN

militari

Ministerul Apărării Naționale vrea să recruteze în următorii trei ani 10.000 de voluntari, pentru a mări efectivul militar al Armatei române, care în prezent are în jur de 70.000 de militari, plus încă 50.000 în rezervă. Vor fi două tipuri de voluntariat pentru militari, cei care vor fi voluntari în rezervă şi cei care vor efectua voluntar stagiul militar.

Astfel, unii vor fi chemaţi să se instruiască și să activeze ca rezervişti voluntari pe bază de contract. Alţii, dacă noua lege propusă de ministrul Apărării va fi adoptată, vor fi militari voluntari în termen. Toţi vor primi bani din partea statului.

O nouă campanie de recrutări în Armată

MApN mizează nu doar pe profesioniştii angajaţi, ci şi pe rezerviştii voluntari. Peste 400 de civili, care nu au făcut în viaţa lor instrucţie, sau militari cu experienţă, vor intra de săptămâna viitoare în programul de instrucţie dedicat rezerviştilor voluntari.

Aceștia vor primi îndemnizaţia unui militar profesionist. Este vorba de 1.800 de lei pentru soldați. Și tot pentru ei, pentru restul perioadei, când stau acasă şi pot merge la serviciu, Armata Română le oferă lunar 30% din solda de grad şi funcţie, adică puţin peste 500 de lei.

„O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată.” – Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale.

Documentele necesare pentru recrutare

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi în copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
  • permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
  • livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: