Redactia.ro
Home » Știri » Se întâmplă în România! Rafila a oferit detalii îngrijorătoare: „Avem cea mai mare rată a deceselor din UE”

Se întâmplă în România! Rafila a oferit detalii îngrijorătoare: „Avem cea mai mare rată a deceselor din UE”

Rafila, despre decesele din Romania

Potrivit unui raport al Centrului European pentru Prevenirea și Controlului Bolilor, România este țara cu cea mai mare rată a deceselor provocate de coronavirus din Uniunea Europeană. Alexandru Rafila a explicat care este cauza deceselor, raportat la populației.

Se întâmplă în România! Rafila a oferit detalii îngrijorătoare: „Avem cea mai mare rată a deceselor din UE”

Șeful Disciplinei de Microbiologi al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medicul Alexandru Rafila a vorbit pentru Digi24 despre numărul mare de decese din România.

Raportul Centrului European pentru Prevenirea și Controlului Bolilor arată situația din ultimele două săptămâni, România aflându-se pe primul loc de aproximativ o lună și jumătate în ceea ce privește numărul de morți.

Este preocupant, pentru că, după România, urmează la distanță apreciabilă Bulgaria, cu 1,5 decese la 100.000 de locuitori, după care toate țările au o cifră mai mică de 1, unele chiar extrem de mică. Asta demonstrează că pacienții din România care fac infecția cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulți, din categoia persoanelor cu comorbidități, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicații, și din păcate se ajunge și la deces”, a spus Rafila.

Conform medicului, în România poate fi vorba despre o afectare mai mare la pacienții cu probleme grave de sănătate sau poate fi vorba despre unele unități sanitare care nu reușesc să trateze pacienții.

România, într-o creștere accelerată a numărului de cazuri de COVID-19

Totodată, Alexandru Rafila arată că statisticile ECDC, arată că România s-a aflat într-o creștere accentuată a numărului de cazuri de coronavirus. Acesta a dat exemplul Bulgariei, care a reușit să reducă numărul de cazuri la sub 30 de cazuri, în timp ce noi ne-am stabilizat la 85 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Mai mult, acesta a adăugat că au existat și țări în care creșterea cazurile a fost accentuată, precum Spania, care a ajuns la peste 200 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Dar mortalitatea, raportată la numărul populației, este un indicator care trebuie luat în considerare și cred că acolo ar putea fi aduse unele îmbunătățiri”, a spus Rafila, arătând că unele spitale sunt suprasolicitate, iar unitățile de terapie intensivă din unele localități sunt sub presiune, a mai spus Rafila.

În România au fost raportate 89.991 de infectări și 3.721 de persoane infectate cu coronavirus au pierdut lupta cu virusul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: