Redactia.ro
Home » Știri » Se întoarce VARA în România. Anunţ INCREDIBIL de la ANM. Putem reveni la plajă!

Se întoarce VARA în România. Anunţ INCREDIBIL de la ANM. Putem reveni la plajă!

Vara revine în România săptămâna viitoare, când vor fi temperaturi de 29-30 de grade Celsius. Această prognoză confirmă faptul că 2022 a fost unul dintre cei mai secetoşi ani din istorie.

„De luni deja săptămâna va debuta cu temperaturi în creştere. În est şi sud-est vremea va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în ţara noastră”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Vor veni şi ploile torenţiale

Meteorologii au avertizat că aceste temperaturi foarte ridicate, ce stau în pragul caniculei, vor atrage după sine şi ploi torenţiale.

„Acest aspect termic va fi de interes pe tot parcursul săptămânii, când ziua de marţi va aduce temperaturi de 29-30 de grade în sud-estul Munteniei sau în vestul Dobrogei.

Trebuie să menționam şi perioadele de instabilitate, pentru că pe fondul încălzirii vom consemna şi averse torenţiale în partea de nord, nord-vest, centrul ţării, acolo unde cantitățile de apă pot depăși izolat 10-15 litri/mp, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Până atunci, să ne bucurăm de întoarcerea anotimpului de vară”, a mai zis Elena Mateescu.

O zi de vară: temperaturi de peste 25 grade C

Vremea se încălzește, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în mai multe zone, potrivit prognozei ANM.

Am avut și avem încă… acum… perioada asta, mai rece decât în mod obișnuit. Odată cu modificarea sensului și direcției circulației, cu mase de aer care vor veni din vest, sud – vest, evident că și temperaturile încep să crească pe teritoriul României ajungând la valori destul de mari.

Definiția zilei de vară este acea zi în care temperatura maximă este mai mare de 25 de grade, într-adevăr, vor fi zile de vară„, au mai afirmat şi alţi climatologi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: