Redactia.ro
Home » Știri » De la caniculă la GER! Vremea s-a schimbat cu 180 de grade odată ce s-a terminat vara!

De la caniculă la GER! Vremea s-a schimbat cu 180 de grade odată ce s-a terminat vara!

Vine frigul în România. Joi se anunță prima ninsoare a sezonului

A nins deja în România. Nici nu s-a terminat bine vara, că zăpada s-a aşternut deja în ţara noastră. Deocamdată, desigur, la altitudini foarte mari. Cum ar fi la Vârful Omu.

În acest context, meteorologii le-au cerut turiştilor să fie echipați corespunzător pentru traseele montane: „Pentru amatorii de drumeție în Bucegi, vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă…”.

Temperaturi maxime de 12 grade Celsius

Azi, 3 septembrie, este foarte frig la munte. În majoritatea zonelor temperaturile nu vor depăși 12 grade, iar la peste 1.800 de metri va ninge.

În Poiana Brașov plouă, temperatura este de 9 grade, e foarte frig, iar oamenii și-au schimbat deja garderoba: au trecut la cea de toamnă târzie. La altitudini mai mari de 1.800 de metri sunt aşteptate lapoviță și ninsoare.

Ro-Alert pentru ploi

Un mesaj RO-alert a fost primit de constănțeni sâmbătă dimineață, la ora 03:00. Aceștia erau avertizați să evite deplasările din cauza ploilor torențiale și a grindinei.

Autoritățile anunțau 50 l/mp și descărcări electrice, și se recomanda adăpostirea de urgență în cazul celor care erau afară. Toata țara se află de vineri sub atenționare de ploi abundente și instabilitate atmosferică, după ce vremea s-a schimbat brusc chiar de la 1 septembrie.

Astfel, Oltenia, Transilvania, local în Maramureş, Muntenia şi Dobrogea s-au aflat sub cod portocaliu de vreme rea, în timp ce vestul și sud vesul țării sub cod galben.

Ploile vor fi însoțite trecător de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral, unde la rafală vor fi viteze de peste 60 km/h.

În Capitală, vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi noros și în primele ore ale zilei, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18-20 de grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: