Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă radical. Vine frigul! Ploi torențiale în mai multe zone din țară

Vremea se schimbă radical. Vine frigul! Ploi torențiale în mai multe zone din țară

Plouă torențial la această oră, în mai multe zone din București! Este ultima zi de vară, iar temperaturile se anunță din ce în ce mai scăzute. Meteorologii nu aua vești bune, la început de toamnă.

Vremea se schimbă radical

Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, este vestea tristă dată de meteorologi. Ploi torențiale, miercuri dimineața, în mai multe zozne din Capitală. Este ultima zi de vară, iar canicula nu-și mai face simțită prezența. Vremea rămâne închisă până spre finalul acestei săptămâni în majoritatea zonelor din țară, anunță ANM. Meteorologii spun că va fi instabilitate atmosferică, care se va manifesta prin ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină.

Miercuri, în urma precipitațiilor, cantitățile de apă vor fi mari, depășind 25- 40 de litri pe metru pătrat, în regiunile din sud-estul țării. Rămân în vigoare avertismentele cod galben și cod portocaliu emise de meteorologi, miercuri dimineața. Bineînțeles că, avertismentele pot fi prelungite.

Ploi torențiale în mai multe zone din țară

Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, iar toamna își va intra astfel în drepturi. Conform informațiilor prezentate de meteorologi, între 1 și 6 septembrie va avea loc o răcire bruscă și semnificativă a vremii, și asta din cauza unui val de aer rece care va pătrunde în țara noastră. Dacă astăzi temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, până sâmbătă, valorile termice nu vor mai depăși 18-27 de grade. Tot astăzi, va ploua în mai multe regiuni din țară, în special în zonele montane și submontane, unde s-ar putea înregistra cantități mari de apă.

La munte, temperaturile vor scădea considerabil. ”Intervalul va debuta cu o vreme relativ caldă (temperaturi maxime de 18…27 de grade şi minime de 9…15 grade), dar din 31 august valorile termice vor scădea semnificativ şi se vor situa temporar chiar sub cele climatologic specifice acestei perioade din an- ziua vor fi 10…18 grade, iar noaptea de 4…11 grade, mai scăzute la altitudini mari. Vremea va începe să se
încălzească din nou după 6-7 septembrie. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi ploi pe arii extinse şi local însemnate cantitativ (astfel că regimul pluviometric va fi în ansamblu excedentar). Între 3 şi 5 septembrie va ploua pe spaţii mai mici şi la intensitate mai redusă, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi la finalul intervalului de referinţă”, anunță ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: