Redactia.ro
Home » Știri » Se intră în scenariul roșu în București. Ce se întâmplă cu școlile de luni

Se intră în scenariul roșu în București. Ce se întâmplă cu școlile de luni

Școlile din București vor intra în scenariul roșu. Incidența cazurilor noi confirmate  atrecut de 3. 

 

Bucureștiul a depășit, duminică, 18 octombrie, rata de 3 la 1000 de locuitori, în ceea ce privește incidența cumultată a cazurilor de infectări cu noul COVID-19 la nivel județean, în ultimele 14 zile. Potrivit datelor anunțate duminică de către Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul a înregistrat o incidență a cazurilor de Covid-19 de 3,02.

În Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore.

 

Ministrul Educației, Monica Anisie, are luni dimineață, la ora 8, la sediul ISMB, o ședință cu toți inspectorii școlari de sectoare din București. În cadrul ședinței se va vorbi despre realizarea planului de măsuri, în vederea trecerii școlilor în scenariul roșu.

Recent, Ministrul Educației a anunțat că se pregătește trecerea integrală în scaneriul roșu a unităților de învățământ.

Peste 900 de şcoli sunt în scenariul roşu la nivelul întregii ţări.Numai în Capitală, 40 de școli funcţionează deja cu toţi elevii acasă.

Joi, Ministrul Educației a anunțat că ne pregătim să trecem în șcenariul roșu a tuturor unităților de învățământ din București – dacă vom atinge acel indice de 3 la o mie de locuitori.

Deși ministrul a anunțat că elevii vor avea la dispoziție aparatura necesară pentru desfășurarea orelor online, la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, de mai bine de două săptămâni 8.057 de tablete au zăcut sigilate în depozit și nu au ajuns la elevii din sectoarele 2,3,4 sau 5, unde aveau nevoie de aceste dispozitive pentru că școlile lor sunt fie în șcenariul hibrid fie deja închise.

 

De când va fi aplicată măsura

 

Inspectoratul a transmis că, atâta timp cât comitetul nu se întrunește astăzi, 18 octombrie, toți elevii merg luni, 19 octombrie, la școală.

Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: