Redactia.ro
Home » Sport » Se introduce sistemul VAR în Liga 1! Cluburile nu plătesc nimic

Se introduce sistemul VAR în Liga 1! Cluburile nu plătesc nimic

Se introduce sistemul VAR în Liga 1

Se introduce sistemul VAR în Liga 1. LPF a făcut astăzi anunțul. Sistemul de arbitraj video va fi implementat din sezonul 2020-2021.

LPF a transmis că se lucrează de ceva vreme la acest proiect. Cel mai probabil se va testa sistemul de arbitraj video în play-off-ul acestui sezon. De asemena toate costurile vor fi suportate de LPF.

„În situaţia în care sistemul tehnic va fi funcţional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum şi în funcţie de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenţionăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediţii a campionatului Casa Liga I. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepţia costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR. FRF să ia toate măsurile pentru a asigura instruirea corespunzătoare a arbitrilor. Astfel încât aceştia să asigure o mai bună gestionare a situaţiilor potenţial conflictuale din timpul meciurilor de fotbal”, se arată în comunicat.

Campioana a reacționat imediat!

CFR Cluj a postat un comunicat imediat după ce a aflat despre implementarea sistemului VAR. Clujenii spun că sunt de acord cu decizia luată, și speră ca toate cluburile din Liga 1 să fie alături de ei.

„Clubul CFR 1907 Cluj salută luarea de poziţie a Ligii Profesioniste de Fotbal cu privire la implementarea VAR din sezonul următor, din banii LPF şi nu ai cluburilor. Considerăm a fi o luare de poziţie corectă, care ne bucură. La fel ca şi cea referitoare la problemele din arbitrajul românesc. Vrem să asigurăm conducerea Ligii că suntem de acord cu aceste demersuri. Vom rămâne alături pentru a ajuta dezvoltarea fotbalului. Avem credinţa că lucrurile se vor îndrepta şi în ceea ce priveşte comportamentul tuturor celor implicaţi în fenomen. Ne exprimăm speranţa că toţi cei Liga 1 vom fi solidari”, se arată în comunicat.

Până în prezent sistemul VAR este folosit în 10 țări europene. Italia, Germania, Spania, Belgia, Polonia, Franța, Olanda, Cehia, Portugalia și Turcia. De asemenea sistemul este folosit și de China, Australia, Sua, Mexic și Arabia Saudită.

Citește și: Tragerea la sorţi a optimilor Cupei României! Universitatea Cluj – FCSB

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: