Redactia.ro
Home » Știri » Se majorează indemnizația minimă lunară pentru creșterea copilului. Cât de darnici sunt politicienii în acest an

Se majorează indemnizația minimă lunară pentru creșterea copilului. Cât de darnici sunt politicienii în acest an

Începând cu data de 1 martie, Guvernul României a decis să majoreze indemnizația minimă lunară pentru creșterea copilului, într-o serie de măsuri menite să ofere sprijin familiilor cu copii. Această creștere reprezintă doar una dintre modificările planificate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sociale în contextul economic actual.

Creșterea indemnizației pentru creșterea copilului

Indemnizația lunară minimă pentru creșterea copilului, care se ajustează anual în funcție de rata inflației și indicatorul social de referință (ISR), va fi majorată considerabil. Aceasta va crește de la suma actuală de 1.495 de lei la 1.650 de lei, începând cu 1 martie 2024.

Conform Ordonanței de Urgență 111/2010, toate ajutoarele sociale determinate pe baza valorii ISR vor fi majorate începând cu aceeași dată. Printre acestea se numără indemnizația de șomaj, alocația lunară de plasament și prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap.

Noi valori pentru ajutoarele sociale

Prima de inserție va fi majorată la 1.980 de lei, iar subvenția pentru persoanele marginalizate va ajunge la 2.640 de lei, echivalentul a patru ori valoarea ISR. De asemenea, indemnizația lunară pentru persoanele cu dizabilități va fi ajustată în funcție de gradul de handicap, crescând până la 462 de lei pentru handicap grav și la 350 de lei pentru handicap accentuat.

Alocația lunară de plasament va fi majorată cu peste 100 de lei, atingând valoarea de 1.194 de lei, iar indemnizația lunară de acomodare va ajunge la 2.244 de lei. Toate aceste modificări intră în vigoare la 1 martie 2024.

Adăugarea sumelor calculat în funcție de salariul de bază

Indemnizația de șomaj se va calcula în funcție de stagiul de cotizare și va include o sumă adăugată determinată de procentul aplicat la salariul de bază lunar brut din ultimele 12 luni, variind între 3% și 10% în funcție de perioada de cotizare a individului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: