Redactia.ro
Home » Știri » Se majorează valoarea tichetelor de masă. La ce sumă va ajunge un bon de masă, începând cu 1 ianuarie 2024

Se majorează valoarea tichetelor de masă. La ce sumă va ajunge un bon de masă, începând cu 1 ianuarie 2024

tichete de masă

Zvonurile din ultime zile, cum că Guvernul plănuieşte eliminarea tichetelor de masă, în sistemul bugetar, a fost infirmat de Marcel Ciolacu.

Premierul a punctat că aceste beneficii vor fi păstrate şi că, în plus, valoarea unui bon de masă va fi majorată, începând cu 2024.

Un tichet de masă ajunge la 40 lei

Prm-ministrul României a afirmat, după ședința BPN, că valoarea tichetelor de masă va crește, din 1 ianuarie 2024, de la 35 de lei la 40 de lei.

Întrebat dacă tichetele de masă vor fi impozitate, potrivit noilor măsuri de austeritate care ar urma să fie adoptate săptămâna aceasta, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu va fi nimic impozitat.

”Nu va fi nimic impozitat. Da, la orice venit se plăteşte CASS, nimeni nu va pierde. Ştiţi foarte bine că s-au mărit de la 30 de lei la 35 şi urmează să ajungă la 40 de lei de la 1 ianuarie”, a menționat premierul, confirmând faptul că, ”într-adevăr, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă la cei care au venituri peste 8.000 de lei net”.

Ce probleme au tichetele de masă?

Marcel Ciolacu a recunoscut, practic, că există mai multe probleme în ceea ce privește tichetele de masă ce trebuie rezolvate cât mai rapid, conform premierului.

Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete.

Eu cred că acest lucru este total incorect. Mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor.

Iar soluția este să stăm la masă și să hotărâm. Urmează să facem asta astăzi”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: