Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă buletinele. Cum vor arăta noile cărți de identitate

Se schimbă buletinele. Cum vor arăta noile cărți de identitate

Se schimbă buletinele. Un anunț oficial comunică faptul că toate cărțile de identitate din Uniunea Europeană se vor schimba, pentru a se include mai multe elemente de securitate.

Se schimbă buletinele din 2021

Potrivit Româniatv, din 2021, toți românii vor fi nevoiți să-și schimbe cărțile de identitate pentru a fi conform cu cele cerute în Uniunea Europeană. Noile buletine vor conține, pe lângă fotografia individului, și un cip cu două amprente digitale.

Totuși, e important de știut că dacă buletinul nu expiră înainte de 2021, nu e nevoie să-l schimbați. Ulterior datei de emitere, cartea de identitate va fi valabilă timp de zece ani.
Punerea în circulaţie a cărţii electronice de identitate se realizează în termen de 18 luni de la data emiterii primei cărţii electronice de identitate, se arată în răspunsul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date. Acest lucru trebuia să se întâmple în luna iulie a acestui an.

“Până în prezent nu a fost stabilită data pentru emiterea primei cărţi electronice de identitate şi nici preţul acesteia. Actele de identitate se eliberează în conformitate cu prevederile OUG 97/2015 privind evidenţa , domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată. Proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români se află în procedură legislativă”, au declarat pentru Capital oficialii Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Actualele cărți de identitate folosesc tehnologie de acum 20 de ani

Motivul schimbării cărților de identitate este, în fapt, din cauza tehnologiei veche de 20 de ani. Autoritățile spun că e de bun augur o actualizare și că noua formă va include, astfel, noi elemente de securitate.

Cât despre forma propriu-zisă, aceasta va fi suferi schimbări. „Dimensiunile cartii de identitate electronice sunt conform standardului ICAO 9303, ID1, similar permisului de conducere sau cardului bancar”, precizează MAI.

Noile cărţi de identitate vor fi eliberate începând cu 3 august 2021, aceasta fiind data de la care România trebuie să se alinieze modelului standard europen. Apoi, timp de 10 ani, până în 2031, vor fi schimbate toate documentele, pe măsură ce expiră.

Citește și Premierul desemnat Ludovic Orban, anunț important despre majorarea salariului minim

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini