Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă legea privind acordarea de alocaţii pentru copii! Proiectul adoptat de Senat

Se schimbă legea privind acordarea de alocaţii pentru copii! Proiectul adoptat de Senat

Se schimbă legea privind acordarea de alocaţii pentru copii! Proiectul adoptat de Senat

Schimbările în privința alocațiilor pentru copii sunt în curs de desfășurare. Un proiect care vizează modificarea alin. (4) al art. 6 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii a fost adoptat tacit de către Senat și va fi dezbătut și supus votului în plenul Camerei Deputaților.

Se schimbă legea privind acordarea de alocaţii pentru copii

Conform acestui proiect, dreptul la alocația de stat pentru copii va fi stabilit începând cu data nașterii copilului, iar plata drepturilor se va face proporțional începând cu luna următoare depunerii cererii.

Inițiativa, lansată de deputatul PSD Vasilică Toma, vine în urma prevederilor constituționale referitoare la egalitatea în drepturi și garantarea alocației de stat. Conform expunerii de motive a proiectului, acesta vizează asigurarea ca toți copiii să beneficieze de alocație începând cu ziua nașterii lor, eliminându-se astfel o perioadă de așteptare care privează copiii de dreptul la alocație.

„Ţinând cont de prevederile constituţionale referitoare la egalitatea în drepturi şi garantarea alocaţiei de stat, se impune ca plata drepturilor cuvenite să se facă începând cu ziua naşterii copilului.

Ţinând cont de prevederile constituţionale referitoare la egalitatea în drepturi şi garantarea alocaţiei de stat, se impune ca plata drepturilor cuvenite să se facă începând cu ziua naşterii copilului”, se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de deputatul PSD Vasilică Toma, scrie Agerpres.

Proiectul adoptat de Senat

În prezent, conform legii, alocația de stat pentru copii este stabilită începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii. Astfel, proiectul vine să corecteze această situație pentru a asigura că toți copiii primesc alocația începând cu data nașterii lor.

„Practic, dacă un copil s-a născut pe 1 iunie, iar altul pe 30 iunie, ambii copii vor primi alocaţia cu data de 1 iulie, ceea ce privează copilul de aproape o lună de zile de a beneficia în condiţii de egalitate de dreptul la alocaţie de stat”, potrivit expunerii de motive, conform sursei citate 

Proiectul urmează să fie dezbătut și votat în plenul Camerei Deputaților, fiind forul decizional în acest caz.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: