Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă vremea în România! Temperaturi aproape de pragul înghețului. Zonele vizate

Se schimbă vremea în România! Temperaturi aproape de pragul înghețului. Zonele vizate

Se schimbă vremea în România! Temperaturi aproape de pragul înghețului. Zonele vizate

Se schimbă vremea în România! Temperaturi aproape de pragul înghețului. Iată zonele vizate!

Se schimbă vremea în România

În următoarele zile, vremea în România se anunță a fi în plină schimbare. Cu toate că românii au avut parte de o toamnă plină de zile călduroase și soare, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea semnificativ în curând, ajungând chiar până la pragul de îngheț în unele regiuni ale țării.

Conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), schimbările vremii vor începe să fie simțite începând cu duminica aceasta. Cerul va fi în mare parte înnorat în zonele de vest și nord-vest ale țării, iar pe arii restrânse se vor înregistra ploi slabe. În regiunile Transilvaniei și Moldovei, ceața își va face simțită prezența, ceea ce poate afecta vizibilitatea șoferilor în timpul deplasărilor.

Un alt aspect important al prognozei meteorologice este intensificarea vântului în zonele montane, cu minime care nu vor depăși 2 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali. În restul regiunilor montane, temperaturile nu vor depăși 16 grade Celsius.

Vremea în București

În București, temperaturile vor rămâne relativ calde în acest weekend, dar vor fi însoțite de intensificări ale vântului. În timpul nopții, se așteaptă temperaturi scăzute, de până la 9 grade Celsius.

Pe măsură ce ne apropiem de începutul săptămânii, se vor înregistra schimbări majore în ceea ce privește vremea. Temperaturile vor scădea în nordul și vestul țării, în timp ce în restul teritoriului vor fi peste medie pentru această perioadă. Zona de sud a României și cea de Sud-Est vor fi cele mai calde, cu maxime care pot ajunge până la 29 de grade în Muntenia. În contrast, în Maramureș, temperaturile nu vor depăși 14 grade Celsius.

Vremea luni, 16 octombrie

Începând de luni, prognoza meteo indică ploi în zona Banatului, Crișanei, Maramureșului și Transilvaniei, care ar putea lua forma unor averse. De asemenea, descărcările electrice nu vor lipsi din zonele montane aflate la altitudini mai mari de 1500 de metri. Atât în Carpații Orientali, cât și în cei Meridionali, precipitațiile vor cădea sub formă de lapoviță și ninsoare, cu acumulări semnificative de apă în aceste zone.

În Capitală, maximele vor ajunge până la 28 de grade Celsius la începutul săptămânii următoare. Pe litoral, vremea nu va fi la fel de caldă ca până acum, cu temperaturi care nu vor depăși 22 de grade Celsius la Constanța în ziua de duminică.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: