Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă vremea în toată țara. Prognoza meteo pentru weekend

Se schimbă vremea în toată țara. Prognoza meteo pentru weekend

Prognoza meteo pentru 16-17 mai 2024. Vreme răcoroasă în mai multe regiuni ale țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru weekend-ul 5-7 iulie 2024, iar veștile sunt că vremea se va încălzi semnificativ, aducând temperaturi ridicate în întreaga țară.

Prognoza meteo pentru weekend

Vineri, 5 iulie 2024

În țară:

Vineri, temperaturile vor crește în toată țara, cu o vreme călduroasă în sud, vest și est. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord, nord-est și centru, unde vor fi averse slabe, mai ales în zona montană și submontană, precum și în Maramureș și nordul Moldovei. Noaptea, cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și în estul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, iar minimele între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiunile intramontane și ușor mai ridicate pe litoral. Izolat, dimineața, vor fi condiții de ceață.

București:

În capitală, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime de 31-32 de grade și minime de 15-18 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Sâmbătă, 6 iulie 2024

În țară:

Sâmbătă, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor varia între 27 și 35 de grade, iar minimele între 10 și 21 de grade, mai scăzute în depresiunile intramontane și ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Noaptea, cerul se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali.

București:

Vremea va fi menține călduroasă, cu o maximă de 34 de grade și o minimă de 16-19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, 7 iulie 2024

În țară:

Duminică, vremea va fi în continuare călduroasă, devenind caniculară în vestul și sudul țării, cu disconfort termic în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza în vest, unde izolat vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice, în special în zona Carpaților Occidentali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, în prima parte a zilei, în Banat și în vestul Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade, iar minimele între 11 și 22 de grade.

București:

În București, vremea va deveni caniculară, cu o temperatură maximă de aproximativ 35 de grade și disconfort termic ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minima va fi de 18-20 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Luni, 8 iulie 2024

În țară:

Luni, vremea se va menține călduroasă, caniculară în vest, sud, local în est și pe arii restrânse în centru. Disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice după-amiaza, pe alocuri în zonele montane și în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări scurte asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi între 31 și 36 de grade, iar minimele între 9-10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 24-25 de grade în Delta Dunării.

București:

În capitală, vremea se va menține caniculară, cu o maximă de 36 de grade și disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minima va fi de 18-20 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Acest weekend aduce o încălzire semnificativă în toată țara, cu temperaturi ridicate și vreme predominant frumoasă. Cei care își planifică activități în aer liber trebuie să fie pregătiți pentru căldură și, izolat, pentru averse și descărcări electrice, mai ales în zonele montane.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: