Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă vremea radical în România. Meteorologii au făcut anunțul

Se schimbă vremea radical în România. Meteorologii au făcut anunțul

Vremea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț de ultimă oră privind evoluția vremii în România, subliniind că în următoarele zile vor avea loc schimbări semnificative. Specialiștii au emis avertizări importante pentru a pregăti populația pentru aceste condiții meteorologice variate. După o perioadă de furtuni intense cu grindină, acestea își vor reduce treptat intensitatea începând de astăzi.

Vremea se schimbă radical în România

ANM a emis o avertizare cod galben, valabilă până la ora 23:00, care atenționează asupra riscului continuu de averse torențiale și căderi de grindină. De asemenea, avertizările generale cod galben au fost completate cu avertizări nowcasting cod portocaliu pentru județele Brăila, Tulcea și Galați. În aceste județe, se prevede persistența condițiilor meteorologice extreme în următoarele ore.

„Avertizarea cod galben este valabilă până în această seară, la ora 23.00. Aversele pot fi în continuare torențiale, cu posibile căderi de grindină. Avertizarea generală cod galbena fost amendată cu o serie de avertizări nowcasting cod portocaliu de furtună care vizau județele Brăila, Tulcea și Galați.

Mâine, aria precipitațiilor va fi în restrângere în toată țara, deși mai sunt posibile averse și căderi de grindină. De mâine, în weekend și începutul săptămânii viitoare, revin temperaturile ridicate, în multe zone având temperaturi caniculare”, a spus Elena Mateescu, la un post TV.

De mâine, ANM prognozează o restrângere a ariei precipitațiilor în întreaga țară, deși nu sunt excluse complet aversele și căderile de grindină în unele zone. Temperaturile vor începe să crească accentuat, anticipându-se un weekend și început de săptămână viitoare caracterizate de valori termice ridicate, în multe regiuni ajungând la temperaturi caniculare.

Cum va fi vremea în perioada 1-8 iulie 

În primele opt zile ale lunii iulie (1-8 iulie), temperaturile vor înregistra valori semnificativ peste media normală în est, sud și sud-est. În vestul extrem, temperaturile vor fi puțin mai coborâte, în timp ce în restul țării se vor menține apropiate de valorile obișnuite. Cu excepția sud-estului, unde precipitațiile vor fi apropiate de normal, restul țării va experimenta precipitații excedentare, în special în zonele adiacente Carpaților Occidentali.

ANM a subliniat că este important ca populația să fie informată și pregătită pentru aceste variații meteorologice, mai ales având în vedere schimbările bruște de temperatură și precipitațiile intense care pot provoca inundații sau alte probleme.

Administrația Națională de Meteorologie continuă să monitorizeze atent evoluția vremii și să emită avertizări pentru a proteja populația. Este esențial ca toți cetățenii să fie informați și să urmeze recomandările specialiștilor pentru a face față schimbărilor meteorologice.

Următoarele zile vor aduce schimbări semnificative în condițiile meteorologice din România. Furtunile cu grindină se vor diminua, dar riscul de averse torențiale rămâne ridicat până la ora 23:00. De mâine, precipitațiile se vor restrânge, iar temperaturile vor crește, anticipând un weekend canicular. Este crucial ca populația să fie informată și pregătită pentru aceste condiții, urmând recomandările ANM pentru a asigura siguranța și bunăstarea tuturor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: