Redactia.ro
Home » Știri » Se strică vremea! Ploi torențiale în mai multe zone ale țării. Gradele din termometre scad considerabil

Se strică vremea! Ploi torențiale în mai multe zone ale țării. Gradele din termometre scad considerabil

Meteorologii au emis o prognoză care indică o schimbare în condițiile meteo pentru orele următoare, cu anticiparea unor precipitații semnificative în diverse zone. După câteva zile caracterizate de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă, se preconizează o răcire a vremii.

Vremea se schimbă radical. Au fost emise două coduri galbene de ploi torențiale

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben pentru furtuni, ploi torențiale, intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică, valabile pentru mai multe județe. Meteorologii au avertizat că condițiile meteo se vor schimba semnificativ în perioada următoare.

Prima avertizare intră în vigoare începând de astăzi, 27 octombrie, de la ora 10:00 și va fi valabilă până la ora 23:00. Conform prognozei meteorologice, vântul va sufla puternic în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și în zonele montane, unde viteza vântului poate atinge 80…90 km/h la rafală. De asemenea, se preconizează că se vor acumula cantități semnificative de precipitații în intervale scurte.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m de peste 80…90 km/h. În județul Maramureș, precum și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ și se vor acumula 20…30 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp. Notă: Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei, cu viteze în general de 40…50 km/h”, este anunțul făcut de ANM.

Ce zone sunt vizate de avertizările de cod galben

De asemenea, începând de astăzi, de la ora 10:00, a intrat în vigoare și a doua avertizare, care va fi valabilă până mâine, la aceeași oră. Conform informațiilor meteorologice, vântul va sufla cu intensitate sporită, în special în regiunile nordice ale Crișanei, Maramureș, vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în zona montană, iar în primele ore și în nordul Crișanei, Maramureș, vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55…75 km/h. La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…100 km/h. Notă: Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei și al Moldovei, cu viteze în general de 40…50 km/h”, au mai anunțat meteorologii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: