Redactia.ro
Home » Stil de viață » Secretul fericirii, dezvăluit de un medic neurochirurg: „Te face să plutești”

Secretul fericirii, dezvăluit de un medic neurochirurg: „Te face să plutești”

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru onorific al Academiei Românene ne dezvăluie secretul fericirii! Neourochirurgul ne explică ce factori au o influență negativă asupra noastră, dar și ce anume ne poate face fericiți. Iată detaliile!

Care este secretul fericirii?

Neourochirurgul Alexandru Vlad Ciurea ne îndeamnă să ocolim citirea și vizionarea știrilor negative, să eliminăm orice factor care ne influențează sistemul nervos, în mod negativ. Astfel, specialistul se spune că secretul fericirii constă în muzică:

„Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră. Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi.

Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă.

De ce se produce această transă? Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat”, a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru onorific al Academiei Române.

Neourochirurgul Alexandru Vlad Ciurea: „Te face să plutești”

De-a lungul timpului s-a descoperit că muzica are efecte benefice asupra creierului. Aparent, genurile muzicale ne pot influența diferit. Iată ce susține doctorul!

„Rămâneţi pe muzică, muzică frumoasă, cea care vă place. S-a constatat că muzica lui Mozart deschide foarte mulţi centri nervoşi, element esenţial care s-a dovedit pe bază de RMN funcţional. De ce Mozart şi de ce nu Beethoven sau Bach, nu ştiu să explic exact. Dar muzica lui Mozart este frumoasă, te face să pluteşti”, a mai spus medicul.

 

Sursa foto: playtech.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: