Redactia.ro
Home » Știri » Ședință la Guvern! Ce subiecte sunt pe ordinea de zi, după demiterea lui Voiculescu

Ședință la Guvern! Ce subiecte sunt pe ordinea de zi, după demiterea lui Voiculescu

Demitere din Guvern

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul urmează să se reunească în şedinţă joi, pe ordinea de zi figurând acte normative care „nu suportă amânare”, a ținut să precizeze șeful Executivului.

Guvernul se va reuni joi în ședință, după ce miercuri premierul Florin Cîţu l-a demis pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Decizia fulger a dus la un boicot din partea miniştrilor USR, care au refuzat să participe la şedinţa programată în cursul zilei de miercuri, astfel că a fost nevoie să fie amânată pe joi.

„Vom avea şedinţă de Guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii, care trebuie adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”, a precizat încă din cursul zilei de miercuri prim-ministrul Florin Cîțu.

Înaintea şedinţei de joi a Guvernului, Florin Cîţu va participa la două întâlniri online cu reprezentanţii Direcţiilor de sănătate publică şi managerii spitalelor suport Covid, potrivit agendei oficiale a premierului.

Subiecte pe ordinea de zi la Ședința de Guvern, după demiterea lui Voiculescu

Pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri, care a fost amânată pe joi, figurau proiectul de lege care prevede sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum şi un proiect de hotărâre privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, unor unităţi sanitare din judeţele Brăila, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Olt şi Suceava în vederea aplicării măsurilor de prevenire şi limitare a transmiterii infecţiilor cu noul coronavirus, așa cum arată ordinea de zi de la Guvern.

De asemenea, aceeași hotărâre de Guvern prevede şi scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora, cu titlu gratuit, Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni în vederea aplicării măsurilor de prevenire şi limitare a transmiterii infecţilor cu SARS-CoV -2 şi Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru desfăşurarea activităţii specifice trierii anti-COVID a grupurilor de migranţi.

Condițiile implementării rețelelor 5 G, pe ordinea de zi a Guvernului

Un alt proiect de lege care se afla pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului, ce urmează să aibă loc joi, viza adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Cabinetul Cîţu figurează să discute şi o serie de proiecte de hotărâri de Guvern pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele zootehnic, speciile bovine, ovine şi caprine, şi sectorul vegetal pentru anul de cerere 2020.

Pe agenda şedinţei se mai afla un memorandum pentru stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: