Redactia.ro
Home » Homepage » Șeful ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit. Liderul Statului Islamic s-ar fi aruncat în aer

Șeful ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit. Liderul Statului Islamic s-ar fi aruncat în aer

Șeful ISIS, Abu Bakr al-Bagdadi, a murit. Liderul Statului Islamic s-ar fi aruncat în aer

Abu Bakr al-Baghdadi a murit. Liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fost ucis în Siria. Donald Trump a făcut un anunț important după moartea acestuia.

Șeful ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit. Liderul s-ar fi aruncat în aer

Potrivit DIGI24, Abu Bakr al-Baghdadi a murit în Siria într-o operațiune a forțelor speciale americane. Fondatorul și liderul ISIS, a creat cea mai nemiloasă și violentă organizației teroristă din întreaga lumea. Statele Unite ale Americii îl căutau de foarte mulți ani. Bakr al-Baghdadi se ascundea de foarte mulți ani în Siria, în apropierea graniței cu Turcia. Militarii americani au ajuns la casa lui Baghdadi în opt elicoptere.

Donald Trump a confirmat informația

Președintele SUA, Donald Trump a confirmat această informație, chiar de la Casa Albă.

A murit după ce a intrat într-un tunel, scâncind, plângând şi ţipând tot timpul. Reşedinţa a fost curăţată până acum, ocupanţii fie s-au predat, fie au fost împuşcaţi şi ucişi. 11 copii au fost scoşi din casă şi nu sunt răniţi. Singurii rămaşi au fost cu Baghdadi în tunel, care şi-a luat trei dintre copii cu el. Au fost trimiși la moarte sigură. A ajuns la capătul tunelului, în timp ce era urmărit de câinii noştri. Şi-a detonat vesta, omorându-şi copiii şi pe el însuşi. Corpul i-a fost mutilat de explozie, tunelul s-a surpat, dar rezultatele testelor de identificare imediate au fost precise şi pozitive: a fost el, a declarat președintele SUA. 

Vecinii liderului ISIS nu au ;tiut de fapt cine este el. Ba din contră, aceștia îl cunoșteau drept Abu Mohamed, un bărbat discret care venea de la Alep să facă comerț cu alimente și animale. Potrivit presi americane, irakienii susțin că l-au localizat pe liderul ISIS cu ajutorul unui telefon dat de una dintre soțiile sale.

Al-Baghdadi era cel căutat jihadist după Osama bin Laden

Conform preșdintelui Donald Trump, Statele Unite au primit sprijin din partea Rusiei, Turciei, Siriei și Irakului, care le-au permis să survoleze zonele controlate de aceste țări.

Abu Bakr al-Baghdadi, în vârstă de 80 de ani, conducea gruparea teroristă ISIS din 2010. După Osama Bin Laden, acesta este cel mai important lider jihadist ucis în ultimii opt ani. Mulți ani la rând, moartea lui Baghdadi a fost anunțată de mai multe ori.

Al-Baghdadi zis Fantoma, a apărut într-o filmare difuzată de Statul Islamic în aprilie, la o lună după căderea autoproclamatului califat, fiind pentru prima oară când apărea cu fața descoperită în ultimii cinci ani.

Citeste si:Oana Roman, lecție de eleganță la o nuntă. Toți i-au apreciat ținuta

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: