Redactia.ro
Home » Știri » Șeful Unifarm, acuzat pentru luare de mită. Suma uriașă pe care a cerut-o

Șeful Unifarm, acuzat pentru luare de mită. Suma uriașă pe care a cerut-o

UNIFARM

Șeful Unifarm Ionel Adrian este acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut mită 760.000 de euro. Procurorii anticorupție i-au deschis dosar penal și l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Inculptatul neagă acuzațiile pe care i le aduce DNA. „Sunt nevinovat și aștept să pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt.” , a declarat șeful Unifarm pentru Știrile Pro TV.

A încercat să cumpere măști neconforme

Directorul Unifarm ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca societatea pe care o conduce, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19. Este vorba despre 250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale).

Procurorii spun că cele 1 milion de măști livrate și receționate în prima tranșă Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract.

Prejudiciu uriaș adus statului

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cat și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură.

Adrian este acuzat că a produs un prejudiciu în valoare de 2.380.000 lei în patrimoniul companiei UNIFARM, reprezentând contravaloarea celor 1 milion de măști de protecție neconforme cu cele care au constituit obiectul contractului.

Compania Națională „Unifarm” S.A. a fost înființată în anul 1935, purtând de-a lungul timpului diverse denumiri. Compania colaborează cu Ministerul Sănătății în vederea asigurării programelor naționale de sănătate organizate și finanțate de acest minister, prevăzute în Legea nr. 100/1998 privind asistența de sănătate publică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: