Redactia.ro
Home » Știri » Semnal de alarmă pentru România din cauza coronavirusului. Pericolul este în creștere

Semnal de alarmă pentru România din cauza coronavirusului. Pericolul este în creștere

Semnal de alarmă pentru România din cauza coronavirusului. Pericolul este în creștere

Semnal de alarmă pentru România din cauza coronavirusului. Pericolul este în creștere. Medicul Tudor Ciuhodaru precizează că România se află în pericol după ce s-a confirmat al șaptelea caz în țară.

Semnal de alarmă pentru România din cauza coronavirusului. Pericolul este în creștere

Medicul Tudor Ciuhodaru a postat pe Facebook că România se află în pericol după ce s-a confirmat cel de-al șaptea caz de coronavirus. Măsurile de prevenție, autoprotecție și evitarea aglomerațiilor sunt foarte importante, motiv pentru care medicul a propus un plan de intervenție la nivel european.

Riscurile la care se expun oamenii

1. Virusul se răspândește rapid. Contagiozitatea (3) este comparabilă cu SARS și de aprope 3 ori mai mare ca a gripei sezoniere. Numărul cazurilor se apropie rapid de 100.000 (98,424) și sunt cazuri pe mai multe continente.

2. Mortalitatea e în creștere -3,44% (3386 de decese).(!!!) de 15 ori mai mare ca a gripei sezoniere).

3. Amenință acum și Europa. Italia (3,858 cu 148 de decese), Franța(545) și Germania (423 cu 7 decese) sunt cele mai afectate.

4. Suntem într-o situație care evoluează la nivel european.

5. Numărul cazurilor a crescut de 10 ori în doar trei săptămâni (3400 de cazuri) și a apărut primul caz de coronavirus la copii. Numărul cazurilor din afara Chinei s-a dublat la fiecare 5 zile.

6. E doar o chestiune de timp până ca pandemia să fie declarată.

Virusul va genera mutații?!

De asemenea, acesta a precizat că există riscul să sufere mutații, și îi va permite virusului să se răspândească mai rapid și să devină mult mai periculos. Mai mult, este periculos pentru că nu există un tratament sau un vaccin.

Măsuri luate la nivel european

„1. Am cerut ieri (din nou!!!) Comisiei Europene aplicarea unui plan unic de intervenție la nivel european pentru a limita (pe cât posibil) riscul de răspândire a coronavirusului și a fi cât mai pregătiți pentru o eventuală extindere a coronaviruslui. Acum acest plan include mai multe scenarii posibile.

2. Am susținut și adoptat ieri noul mecanism european de protecție civilă, ce prevede creșterea capacității de răspuns a UE în situații de criză, a fost adoptat azi de Comisia de Sănătate a Parlamentului European.

3. În acest context Comisia Europeană a crescut gradul de risc de la moderat la înalt (în ceea ce privește răspândirea și impactul asupra sistemelor de sănătate) iar ECDC afirmă că e momentul ca statele membre să-și activeze inclusiv planurile de: a) pregătire (și de suplimentare) a personalului medical și a paturilor de spital, b)consolidare a măsurilor de prevenție/intervenție cu avizul OMS/ECDC după evaluarea evoluției locale.”, a continuat europarlamentarul.

Cum se transmite și se manifestă virusul?

„1. Sursa –persoana infectată (simptomatică sau nu).

2. Transmiterea de la o persoană la alta se face:

a) în special pe cale aeriană (vorbire, tuse, strănut) – prin picături mici de secreții nazale și faringiene (picături Flügge)

b) prin contact direct sau indirect cu secreţiile respiratorii aflate pe mâini sau pe suprafeţe contaminate urmat de atingerea ochilor, nasului sau a gurii

c) dar și pe cale digestivă- 10% din pacienți au diaree și greață cu 1-2 zile de instalarea sindromului pseudogripal

d) poate fi transmisă de la mamă la făt (pe 2 februarie copilul unei paciente de 30 ani infectate a fost confirmat cu coronavirus la doar 30 de ore după naștere).

3. Perioada medie de incubație este de 5,2-5,8 zile (între 2 și 12 zile). !!! carantina 14 zile.

4. Simptomele sunt pseudogripale -includ febra și tulburările respiratorii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: